Για το ρεβεγιόν: εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Για το ρεβεγιόν: εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε μισή ώρα θα έχετε ετοιμάσει το πιο πρωτότυπο γιορταστικό πρώτο πιάτο, που θα εντυπωασιάσει τους πάντες.

Το κατσικίσιο τυρί έχει ιδιαίτερη γεύση, είναι κρεμώδες και ταιριάζει ιδανικά σ΄αυτή τη συνταγή, ειδικά στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή της. Οπότε προτιμήστε το και μην το αντικαταστήσετε με άλλο λευκό τυρί, π.χ. φέτα, διότι μετά η συνταγή θα χάσει τη γιορταστική λάμψη της. Αν πάντως θέλετε πιο ήπια γεύση, προτείνω να αναμείξετε το κατσικίσιο τυρί με ανθότυρο ή μανούρι. Την αναλογία σε αυτή την περίπτωση τη ρυθμίζετε εσείς. Σύνολο το τυρί πρέπει να είναι 300 γραμμάρια.

Για το ρεβεγιόν: εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Προετοιμασία: 10', Ψήσιμο: 20'

Υλικά
Για 8 πιτάκια

  • 16 φύλλα μπακλαβά
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
  • 300 γρ φρέσκο κατσικίσιο τυρί 
  • 1/3 φλ μέλι 
  • 1 φλ καθαρισμένο ρόδι
  • 1 φλ φυστίκια Αιγίνης (χοντροσπασμένα)
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
Για το ρεβεγιόν: εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε τα φύλλα μπακλαβά αν είναι από την κατάψυξη. Αν είναι από το ψυγείο τα αφήνουμε για 15' εκτός ψυγείου για να έρθουν στη θερμοκρασία δωματίου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. 
  • Διαλύουμε πρόχειρα το τυρί με ένα πιρούνι. Δεν μας πειράζει αν μένουν μεγαλύτερα κομμάτια. Δεν αλατίζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο πιπέρι. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200º με αντιστάσεις (180º με αέρα). Απλώνουμε στο ταψί μια λαδόκολα, για να αποφύγουμε το βουτύρωμα. Διαφορετικά βουτυρώνουμε ή αλείφουμε με λάδι το ταψί. 
  • Απλώνουμε ένα φύλλο μπακλαβά σε καθαρή επιφάνεια, το βουτυρώνουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο (απλώνουμε με πινέλο ή ραντίζουμε ελαφρά με κουταλάκι του γλυκού) και τοποθετούμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε το βουτύρωμα. 
  • Τοποθετούμε το 1/8 του διαλυμένου τυριού σε μια λεπτή λωρίδα στην πιο μακριά πλευρά των παραλληλόγραμμων φύλλων. Τυλίγουμε απαλά και πολύ χαλαρά (!) τα φύλλα σε ρολό. Δεν πειράζει αν σπάσουν σε κάποια σημεία. Ομως πρέπει το τύλιγμα να είναι χαλαρό, διότι διαφορετικά δεν θα στρίβονται.
Για το ρεβεγιόν: εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
  • Στρίβουμε το ρολό σε σπιράλ, και πάλι, όχι πολύ σφιχτό. Αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο ή λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα 8 στριφτά πιτάκια. 
Για το ρεβεγιόν: εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης [εικόνες] | iefimerida.gr 3
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200º (180º με αέρα) για 20' ή μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας. 
  • Οταν έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα (όχι ξεροψημένο!) τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα στρώνουμε ζεστά στην πιατέλα. Ραντίζουμε επί τόπου με λίγο μέλι (περίπου 1/2 κουταλιά του γλυκού στο καθένα), και πασπαλίζουμε με το ρόδι και τα χοντροσπασμένα φιστίκια Αιγήνης. 
Για το ρεβεγιόν: εύκολα στριφτά πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, μέλι, ρόδι και φιστίκια Αιγίνης [εικόνες] | iefimerida.gr 4
  • Τα πιτάκια αυτά πρέπει να διακοσμηθούν και να σερβιριστούν ζεστά. Αν τα ετοιμάσετε νωρίτερα, την ίδια ή την προηγούμενη μέρα, τα κρατάτε σκέτα. Θα τα ζεστάνετε και θα τα διακοσμήσετε λίγο προτού τα σερβίρετε. 
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ