Σήμερα οι προτάσεις για τον ΟΛΠ - Ερχεται ανακοίνωση για τον Αστέρα Βουλιαγμένης - iefimerida.gr

Σήμερα οι προτάσεις για τον ΟΛΠ - Ερχεται ανακοίνωση για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα το απόγευμα υποβάλλονται στο Λονδίνο οι προσφορές για το 67% του ΟΛΠ, οι οποίες θα συνοδεύονται από υψηλά τιμήματα αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πολύ πάνω από την χρηματιστηριακή αξία του λιμανιού.

Η αγωνία ωστόσο όσων έχουν στοιχηματίσει πολιτικά υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης όπως και των μνηστήρων του λιμανιού, θα κρατήσει τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εθνος».

Ο προτιμητέος επενδυτής υποχρεούται βάσει της σύμβασης να επενδύσει το ποσό των 350 εκατ. ευρώ με τις COSCO, Moller Maersk και ICTS να είναι οι τρεις υποψήφιοι μνηστήρες.

Εν τω μεταξύ το αργότερο μέχρι αύριο θα έρθει η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ για τη συμφωνία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης μεταξύ του αραβοτουρκικού σχήματος Jermyn Street και της Εθνικής Τράπεζας. Θα πρόκειται για τη δεύτερη ιδιωτικοποίηση που ολοκληρώνεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά τα 14 αεροδρόμια.

Το τίμημα πώλησης του Αστέρα ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 θα καταλήξουν στα ταμεία του Δημοσίου και τα υπόλοιπα 300 σε αυτά της Εθνικής Τράπεζας.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ