Επιμένει ο Τσίπρας: «Χωρίς το ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα» - iefimerida.gr

Επιμένει ο Τσίπρας: «Χωρίς το ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν αλλάζει στάση ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και μίλησε ξανά για αναγκαία απομάκρυνσή του ώστε να μείνει στην Ευρωζώνη η πλήρης ευθύνη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μιλώντας στους Financial Times, εξέφρασε για μια ακόμη φορά τον προβληματισμό του για την «μη εποικοδομητική συμπεριφορά του ταμείου σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Πιστεύουμε ότι μετά από έξι χρόνια διαχείρισης της εξαιρετικής κρίσης, η Ευρώπη πλέον έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τα ενδοευρωπαϊκά θέματά της».

Ο Τσίπρας υποστήριξε πως μόνο με την εφαρμογή του Μνημονίου η Ελλάδα θα οδηγηθεί εκτός Τρόικας και για το λόγο αυτό τα μέτρα του προγράμματος πρέπει να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία.

«Είμαστε πέντε χρόνια σε πρόγραμμα. Είναι δύσκολο για μια ευρωπαϊκή χώρα να έχει χάσει την εθνική κυριαρχία της για τόσο μεγάλο διάστημα. Για να την επανακτήσει και να φύγει από τον έλεγχο της τρόικα, πρέπει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Είναι σκληρό, αλλά είναι η καλύτερη από κάθε άλλη επιλογή»,δήλωσε.

«Πιστεύουμε ότι όσο το γρηγορότερο ξεφύγουμε από το πρόγραμμα (διάσωσης) τόσο καλύτερο για τη χώρα», είπε. «Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση τον Ιανουάριο θα έχουμε καλύψει περισσότερο από το 70% των δημοσιονομικών και οικονομικών μέτρων της συμφωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει άρση των capital controls έως τον Μάρτιο και ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές στο τέλος του 2016. Οσο για το 3ο πακέτο που θα πρέπει να γίνει δεκτό τον Ιανουάριο, παραδέχθηκε πως θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο βήμα αφού περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

«Ο οδικός μας χάρτης είναι να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και μετά να έχουμε μια θετική απόφαση για την απαραίτητη ανακούφιση χρέους», δήλωσε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο Τσίπρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας ΔΝΤ Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ