Καλλιστεία στο Ιράκ μετά από 40 χρόνια -Χωρίς μπικίνι και αλκοόλ, με όμορφα κορίτσια [εικόνες] - iefimerida.gr

Καλλιστεία στο Ιράκ μετά από 40 χρόνια -Χωρίς μπικίνι και αλκοόλ, με όμορφα κορίτσια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κορίτσια δεν φορούσαν μπικίνι, στην εκδήλωση δεν σερβιρίστηκε αλκοόλ, αλλά από αυτή αναδείχθηκε η πρώτη Μις Ιράκ μετά από 40 χρόνια.

Καλλιστεία στο Ιράκ μετά από 40 χρόνια -Χωρίς μπικίνι και αλκοόλ, με όμορφα κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Νικήτρια η Σαϊμάα Αμπντελραχμάν, μία 20χρονη από το Κιρκούκ, η πρώτη που κέρδισε τον τίτλο από το 1972, όταν έγιναν για τελευταία φορά καλλιστεία σε αυτή τη χώρα. «Ελπίζαμε να ακουστεί η φωνή του Ιράκ, να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί, ότι αυτή η καρδιά χτυπά ακόμη», είπε ο Σενάν Καμέλ, ένας από τους διοργανωτές, σύμφωνα με τον Guardian.

Καλλιστεία στο Ιράκ μετά από 40 χρόνια -Χωρίς μπικίνι και αλκοόλ, με όμορφα κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Χαίρομαι που βλέπω το Ιράκ να προχωράει», είπε από την πλευρά της η νικήτρια του διαγωνισμού, ενώ πολιορκούνταν από θαυμαστές. Τα καλλιστεία αυτά διέφεραν αρκετά από εκείνα που γίνονται στις υπόλοιπες χώρες. Τα κορίτσια ήταν όμορφα μεν και φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια και βραδινά φορέματα, αλλά το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο αυτών ήταν πως άφηναν γυμνά τα χέρια τους, καθώς το μήκος τους ήταν κάτω από το γόνατο.

Καλλιστεία στο Ιράκ μετά από 40 χρόνια -Χωρίς μπικίνι και αλκοόλ, με όμορφα κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι διοργανωτές φρόντισαν να τηρήσουν αρκετά από τα διεθνή κριτήρια προκειμένου η νικήτρια να γίνει δεκτή στον διαγωνισμό «Μις Κόσμος» της επόμενης χρονιάς. Παρόλα αυτά, υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν ότι επρόκειτο για διαφορετικά καλλιστεία. Οχι μόνο η απουσία του μαγιό, αλλά και ο φύλακας με το καλάσνικοφ στο χέρι, που στεκόταν στην πόρτα, κάτι το οποίο- λογικά- μόνο στο Ιράκ συμβαίνει.

Ολα αυτά, σε μία χώρα διαλυμένη από τον συνεχιζόμενο πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Οι αναταραχές καθυστέρησαν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, που αρχικά επρόκειτο να λάβει χώρα τον Οκτώβριο, ενώ αρκετές από τις μετέχουσες αποσύρθηκαν καθώς δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καλλιστεία Ιράκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ