ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι υπηρεσίες μετανάστευσης που εξέδωσαν βίζα στην μακελάρισσα του Σαν Μπερναρντίνο - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο οι υπηρεσίες μετανάστευσης που εξέδωσαν βίζα στην μακελάρισσα του Σαν Μπερναρντίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους καθώς εξέδωσαν μια θεώρηση εισόδου (βίζα) στην Τασφίν Μαλίκ η οποία, μαζί με τον σύζυγό της, σκότωσαν 14 ανθρώπους στις αρχές Δεκεμβρίου στην Καλιφόρνια, κατήγγειλε σήμερα ένα σημαίνον στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Αφού επανεξετάσαμε τον φάκελο μετανάστευσης της Τασφίν Μαλίκ, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών μετανάστευσης δεν αξιολόγησαν ενδελεχώς το αίτημα (χορήγησης βίζας)» υπογράμμισε ο βουλευτής Μπομπ Γκουντλέιτ σε ένα δελτίου τύπου.

Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να εξετάσει τον φάκελο με την ιδιότητα του πρόεδρου της επιτροπής αρμόδιας για θέματα Δικαιοσύνης. Υπογραμμίζει κυρίως ότι ο φάκελος δεν εμπεριείχε επαρκείς αποδείξεις ότι η Τασφίν Μαλίκ, μία Πακιστανή υπήκοος και ο Σάγεντ Φαρούκ, ένας Αμερικανός πολίτης, γνωρίζονταν προσωπικά πριν από την έκδοση της βίζας K1 στη νεαρή γυναίκα.

Για να λάβει κανείς αυτή τη θεώρηση εισόδου- που ονομάζεται βίζα των αρραβωνιασμένων καθώς επιτρέπει την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια σε κάποιο πρόσωπο για να παντρευτεί- είναι απαραίτητο οι μελλόνυμφοι να καταθέσουν αποδείξεις ότι γνωρίζονται προσωπικά. Σύμφωνα με τον Γκουντλέιτ η βίζα εκδόθηκε χωρίς να έχουν κατατεθεί οι επιπλέον πληροφορίες που είχε ζητήσει ένα υπάλληλος των υπηρεσιών μετανάστευσης.

Όπως υποστηρίζει το στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, οι σφραγίδες των θεωρήσεων εισόδου της Σαουδικής Αραβίας, που παρουσιάστηκαν από το ζευγάρι ως απόδειξη ότι τους είχαν δει μαζί στη Σαουδική Αραβία, δεν ήταν καν ευανάγνωστες και επιπλέον δεν αποτελούν απόδειξη των ισχυρισμών τους.

Ο συντηρητικός βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν θέλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αξιολογεί καλύτερα τους υποψηφίους για θεώρηση εισόδου και να υποσχεθεί την κατάθεση μιας πρότασης νόμου «προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα οι Αμερικανοί πολίτες και η χώρα μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ