Μουζάλας: Η πλειοψηφία των προσφύγων έχει μπει σε αξιοπρεπείς δομές - iefimerida.gr

Μουζάλας: Η πλειοψηφία των προσφύγων έχει μπει σε αξιοπρεπείς δομές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η τεράστια πλειοψηφία των προσφύγων έχει μπει πλέον σε αξιοπρεπείς δομές» τονίζει ο Γιάννης Μουζάλας.

«Πλέον, σιτίζονται έχουν όλες τις δυνατότητες, όχι όπως θα θέλαμε να είναι, αλλά κάτω από καλές συνθήκες» τόνισε ο υπουργός μεταναστευτική πολιτικής σε συνέντευξη του στον Real FM.
«Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που δεν τους δεχόμαστε σ' αυτές τις δομές» επεσήμανε ο κ. Μουζάλας. Εξήγησε ότι αυτοί δεν έχουν επιλέξει ούτε να ζητήσουν άσυλο, ούτε οικειοθελή μεταφορά στην πατρίδα τους και υπολόγισε ότι πρόκειται περίπου για 200-300 άτομα. «Εφόσον δεν ενταχθούν, δεν αξιοποιήσουν τα δύο δικαιώματα τους, θα υποστούν την υποχρέωση του επαναπατρισμού» επεσήμανε. Σημείωσε, ακόμη, ότι κάποιοι από αυτούς έκαναν βανδαλισμούς και ληστείες μέσα στους χώρους και δεν γίνεται να συνυπάρξουν με τους άλλους πρόσφυγες με οικογένειες, παιδιά και άτομα που χρειάζονται βοήθεια.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι όσον αφορά στην δαχτυλοσκόπηση στα σύνορα με τα Σκόπια, αλλά η Frontex δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα» επεσήμανε ο κ. Μουζάλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουζάλας πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ