Προς αγιοποίηση η Μητέρα Τερέζα αναφέρει καθολική εφημερίδα – Της πιστοποιήθηκε και δεύτερο θαύμα - iefimerida.gr

Προς αγιοποίηση η Μητέρα Τερέζα αναφέρει καθολική εφημερίδα – Της πιστοποιήθηκε και δεύτερο θαύμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο θαύματα, δεν μπορεί, παρά να είσαι άγιος.

Προς αγιοποίηση η Μητέρα Τερέζα, αναφέρει η καθολική εφημερίδα Avvenire, σημειώνοντας ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ένα δεύτερο ιατρικό θαύμα που αποδίδεται σε αυτη. Ομάδα εμπειρογνωμόνων απέδωσε πριν από τρεις ημέρες την ίαση ενός άνδρα από τη Βραζιλία -ο οποίος είχε πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο- στην Μητέρα Τερέζα, αναφέρει η εφημερίδα.

Η πιστοποίηση του δεύτερου θαύματος που απαιτείται για την ανακήρυξη κάποιου σε άγιο από την Καθολική Εκκλησία, ανοίγει τον δρόμο για αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζα τον επόμενο χρόνο, συγκεκριμένα στις 4 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, στο πλαίσιο του Αγίου Έτους των Καθολικών.

Συμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η διαδικασία αγιοποίησης είναι η εξής.

Το πρώτο στάδιο αναγνώρισης, που δίνει η αρμόδια συνέλευση του Βατικανού εγκρίνοντας την «υποψηφιότητα», είναι ο «υπηρέτης του Θεού». Εάν η αρχική έρευνα στο βίο της υπό εξέταση προσωπικότητας δείξει ζωή σε «ηρωικές αρετές», αναγνωρίζεται ως «σεβάσμιος» στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας. Έπειτα είναι καίρια διαχωριστική γραμμή: Για τα επόμενα δύο στάδια χρειάζεται η πιστοποίηση θαύματος (εκτός εάν πρόκειται για μάρτυρα) -συνήθως κάποιας ιατρικά ανεξήγητης ίασης ασθενούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πιστοποιημένο θαύμα χρειάζεται για το στάδιο για στάδιο του «οσίου» και άλλο ένα, μετά την οσιοποίηση, για το τελευταίο στάδιο, την αγιοποίηση.

Η αλβανικής καταγωγής Μητέρα Τερέζα γεννήθηκε στα Σκόπια στις 26 Αυγούστου 1910. Έφτασε στην Ινδία το 1929 και έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή της σε ασθενείς, εγκαταλελειμμένα παιδιά και απόρους. Για το έργο της υπέρ των φτωχών και πολύ συχνά εξαθλιωμένων ανθρώπων στην Ινδία και αλλού βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1979.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ