Η Unicef ανακήρυξε τη φωτογραφία του 2015 και τα Σκόπια... Μακεδονία [εικόνα] - iefimerida.gr

Η Unicef ανακήρυξε τη φωτογραφία του 2015 και τα Σκόπια... Μακεδονία [εικόνα]

PROSFYGES
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη φωτογραφία της χρονιάς που εκπνέει ξεχώρισε η Unicef, ωστόσο αποκαλεί την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Πρόκειται για φωτογραφία του Georgi Licovski που σύμφωνα με την Unicef διαδραματίζεται στα «ελληνομακεδονικά σύνορα» και φέρει τον τίτλο «πλήρης απελπισία».

«Ηταν 21 Αυγούστου του 2015 στα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας, που συνέβη αυτή η δραματική κατάσταση σε δύο προσφυγόπουλα και συνέλαβε ο φακός του φωτογράφου» γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Unicef.

Η Unicef ανακήρυξε τη φωτογραφία του 2015 και τα Σκόπια... Μακεδονία [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι η εικόνα συγκίνησε μέχρι δακρύων τον φωτογράφο και συναδέλφους του και τονίζει ότι σε μια προσπάθεια να συγκινήσουν τους συνοριοφύλακες της «Μακεδονίας», κάποιοι πρόσφυγες έστειλα τις γυναίκες και τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή. «Με την μάζα των ανθρώπων να σπρώχνει από πίσω, τα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους και μερικές φορές άγνωστοι τα απαγάγουν, ενώ οι γονείς και οι συγγενείς τους δεν είναι σε θέση να περάσουν τα σύνορα. Μια ακόμη τραγωδία στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας τραγωδίας που ξεκινά στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία - και προφανώς δεν τελειώνει στην Ευρώπη» σημειώνει η Unicef.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της οργάνωσης τα παιδιά αποτελούν το 1/4 των 730,000 προσφύγων που έφτασαν στην Ε.Ε. μέσω Βαλκανίων, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου του 2015.

Η Unicef ανακήρυξε τη φωτογραφία του 2015 και τα Σκόπια... Μακεδονία [εικόνα]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UNICEF φωτογραφία Μακεδονία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ