Πιέζουν το Σαμαρά να ζητήσει παραίτηση Παπούλια - iefimerida.gr

Πιέζουν το Σαμαρά να ζητήσει παραίτηση Παπούλια

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποφευχθεί πάση θυσία το δημοψήφισμα που θα είναι καταστροφικό για τη χώρα, θα είναι ο στόχος του Αντώνη Σαμαρά το επόμενο διάστημα, όπως λένε στενοί του συνεργάτες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς εκτιμά ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια και θα ζητήσει από τον κκ. Παπούλια πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, υπάρχουν εισηγήσεις προς τον κ. Σαμαρα, να προτρέψει εμμέσως τον κ. Παπούλια να συμβάλει στην επιτάχυνση των εξελίξεων παραιτούμενος από την θέση του. Άλλες εισηγήσεις- ακόμα πιο δυναμικές- μιλούν για ομαδική παραίτηση των βουλευτών της ΝΔ προκειμένου ο τόπος να οδηγηθεί έτσι κι αλλιώς σε εκλογές.

Ο κ. Σαμαρας μέχρι αργά το βράδυ είχε διαδοχικές συσκέψεις με συνεργάτες του και ζυγίζει τα δεδομένα προκειμένου να εμφανιστεί όσο πιο θεσμικός μπορεί αλλά ταυτόχρονα να μην παραμείνει μόνο στην διατύπωση του αιτήματος για πρόωρες εκλογές. Η πιθανότητα ομαδικών παραιτήσεων μάλλον έχει περιοριστεί και μένει να φανεί τι θα κάνει σε σχέση με την πίεση που μπορεί να ασκήσει με κινήσεις του ο κ. Παπουλιας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ