Κούρεμα 60% στους μισθούς των υπαλλήλων - Τσεκούρι και στα επιδόματα - iefimerida.gr

Κούρεμα 60% στους μισθούς των υπαλλήλων - Τσεκούρι και στα επιδόματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσεκούρι ως 60% επιβάλλεται από σήμερα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με μεγάλους χαμένους όσους εργάζονται στα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Εξωτερικών αλλά και τους υπαλλήλους με χαμηλό γνωστικό υπόβαθρο.

Τα πάνω κάτω φέρνει στις ζωές των δημοσίων υπαλλήλων η εφαρμογή από σήμερα του νέου ενιαίου μισθολογίου αφού χιλιάδες εργαζόμενοι θα διαπιστώσουν στην επόμενη μισθοδοσία ότι οι αποδοχές τους καταβαραθρώνονται.

Την μεγαλύτερη μείωση θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι των λεγόμενων «ρετιρέ» που εργάζονται στα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Εξωτερικών καθώς και οι υπάλληλοι που έχουν χαμηλά προσόντα, δηλαδή είναι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λάμβαναν στο παρελθόν υψηλά επιδόματα.

Στους χαμένους συγκαταλέγονται και οι νεοδιοριζόμενοι καθώς οι νέοι βασικοί μισθοί είναι ελάχιστα πιο υψηλοί από όσους ίσχυαν, απέχουν όμως από τις συνολικές αποδοχές που χορηγούνταν μέχρι τώρα σε όσους προσλαμβάνονταν στο Δημόσιο. Επιπλέον καταργείται ακόμη και η αυτοδίκαιη μονιμοποίηση μετά τη διετή δοκιμαστική περίοδο των νέων υπαλλήλων και προβλέπεται πλέον αξιολόγηση.

Καταργούνται τα δεκάδες επιδόματα

Από τα επιδόματα παραμένουν μόνο αυτά που αφορούν:

  • Την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία (150 ευρώ).
  • Των απομακρυσμένων – παραμεθόριων καθώς και προβληματικών περιοχών (100 ευρώ).
  • Το επίδομα θέσης που αυξάνεται για τους γενικούς διευθυντές (900 ευρώ) τους διευθυντές (450 ευρώ) και τους προϊστάμενους τμημάτων (250 ευρώ).
  • Τα επιδόματα αδείας και εορτών (1.000 ευρώ συνολικά).
  • Η οικογενειακή παροχή που αναλογεί σε 50 ευρώ για ένα παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 ευρώ για 3 παιδιά, 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά και αυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Τέλος, τις κρίσιμες αποφάσεις για την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων θα λαμβάνουν τα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία θα συγκροτούνται από 3 διορισμένους από την πολιτική ηγεσία διευθυντές και 2 εκλεγμένους από το σύνολο των υπαλληλων του κάθε δημόσιου φορέα με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αντικειμενικότητας των αποφάσεων αυτών.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εκφράσει την αντίθεση της στο ενιαίο μισθολόγιο κάνοντας λόγο για σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ