Νικολόπουλος, Μπαλτάκος και πολύτεκνοι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών - iefimerida.gr

Νικολόπουλος, Μπαλτάκος και πολύτεκνοι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βόμβα στα θεμέλια του έθνους και της οικογένειας αφού έρχεται με τη βούλα της εθνικής αντιπροσωπείας να ανατρέψει την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία» χαρακτηρίζει το σύμφωνο συμβίωσης ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Αρνητικός είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος που δηλώνει ότι εφόσον η Εκκλησία αντιτίθεται έπρεπε και η ΝΔ να πει «όχι». Ενώ αίσθηση προκάλεσε και η ανακοίνωση των πολύτεκων.

Σε επιστολή του στους βουλευτές ο κ. Νικολόπουλος εκφράζει ρητά την αντίθεσή του ως προς το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών τονίζοντας ότι επιχειρείται «στον τόπο μας η από το παράθυρο νομιμοποίηση ενός ανορθόδοξου οικογενειακού “προτύπου”».

«Επιχειρείται για πρώτη φορά τόσο ευθέως και τόσο άμεσα η “εισβολή” και η αποδοχή λογικών που στοχεύουν στην αποσάθρωση της ελληνικής οικογένειας, του θεσμού που έχει επιδείξει την μέγιστη αντοχή και αντίσταση στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, τα τελευταία πέντε χρόνια» σημειώνει στην επιστολή του προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου ο Νίκος Νικολόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου ΕΔΩ

Νικολόπουλος, Μπαλτάκος και πολύτεκνοι κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών | iefimerida.gr 0

Μπαλτάκος: Αφού λέει όχι η Εκκλησία, έπρεπε να πει όχι και η ΝΔ

Την έντονη αντίθεσή του με το σύμφωνο συμβίωσης εξέφρασε ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος. Σημειώνοντας με νόημα (Βήμα fm) ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης έχει ταχθεί υπέρ του συμφώνου ενώ ο Απ. Τζιτζικώστας εναντίον, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε πως «ήταν λάθος και για τους δύο υποψηφίους, ας τους πούμε κεντρώους (σ.σ. Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη), να πουν «Ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης τώρα και ειδικά εν’ όψει εκλογών εσωκομματικών, γιατί αυτό το θέμα είναι σημείο το οποίο μπορεί να διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία».

Οπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάκος «η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα το οποίο παραδοσιακά είναι συντηρητικό, δεξιό κόμμα, ανεξάρτητα από τα κεντρώα ανοίγματα για λόγους ψηφοθηρικούς. Το οποίο δεξιό συντηρητικό δεξιό κόμμα πρέπει να συντηρεί και να διατηρεί τις αρχές, αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού. Αυτές οι παραδόσεις ταυτίζονται με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Αφού η Εκκλησία λοιπόν λέει όχι-σωστά το είπε ο Καμμένος αυτό- η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πει όχι ξερά, χωρίς υποσημειώσεις και υπονοούμενα. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε πρέπει να μας εξηγήσει αυτός που έχει αυτή την άποψη, σε τι θα διαχωρίζεται η Νέα Δημοκρατία από το Ποτάμι, ας πούμε. Τι διαφορά κάνει;».

Ο κ. Μπαλτάκος που επιβεβαίωσε ότι συναντάται καθημερινά με τον Απ. Τζιτζικώστα και τον Μάκη Βορίδη ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εκλογής του κ. Τζιτζικώστα στην προεδρία του κόμματος η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Αναφερόμενος στις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει ο κίνδυνος να αποχωρήσουν οι ηττημένοι. «Αν ο νέος αρχηγός επιμείνει στις δογματικές του θέσεις και απαξιώσει με τη στάση του την άλλη πλευρά, τότε ο κίνδυνος αυτός θα είναι πάρα πολύ ενεργός» σημείωσε.

Ανώτατη Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας: Οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι
​Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιστολή έρχεται μετά την ομοφοβική επιστολή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας η οποία στρεφόταν κατά του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών χαρακτηρίζοντας του ομοφυλόφιλους διεστραμμένους.

Συγκεκριμένα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ανατρέπει καθ' ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας», η ΑΣΠΕ στρέφει τα βέλη της και κατά της Ευρώπης η οποία όπως αναφέρει παραπαίει και πνευματικά και ηθικά.

Διαβάστε τη δήλωσή τους ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ