Ολονύχτιες γιάφκες των βουλευτών για να καθορίσουν τη στάση τους - iefimerida.gr

Ολονύχτιες γιάφκες των βουλευτών για να καθορίσουν τη στάση τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεξαρτήτως χειροκροτημάτων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πιάστηκαν στον ύπνο από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού δηλώνουν εξαιρετικά προβληματισμένοι για τις εξελίξεις τόσο στη χώρα όσο και στο κυβερνών κόμμα.

Οι γιάφκες διήρκεσαν σχεδόν ως τις πρωινές ώρες και βασικό θέμα συζήτησης ήταν η στάση την οποία θα κρατήσουν τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, όσο και μετά κατά το μεσοδιάστημα έως το δημοψήφισμα. Μεσοδιάστημα στο οποίο -με βάση τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα- το κονοβούλιο θα πρέπει να ψηφίσει εκτός από τον Προϋπολογισμό, το νέο νομοσχέδιο για το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που μέσα από τις... στρογγυλοποιήσεις επιβάλει πρόσθετες εισφορές σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού.

Αν εξαιρεθούν οι αποκαλούμενοι Παπανδρεϊκοί βουλευτές που δεν αποτελούν πλέον την πλειοψηφούσα τάξη μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, οι υπόλοιποι αποχώρησαν από την αίθουσα της Γερουσίας με ανάμικτα συναισθήματα και πολλές επιφυλάξεις.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τόνιζαν ότι το ρίσκο που ανέλαβε ο Παπανδρέου, με την χτεσινή ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, είναι τεράστιο. Και απέναντι στη χώρα αλλά και απέναντι στο κόμμα.

Γιατί, όπως επισήμαιναν, το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει μόνο να χάσει τις εκλογές αλλά κινδυνεύει και να χρεωθεί την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ κάτι το οποίο έως τώρα ήταν αδιαπραγμάτευτο και για το οποίο έγιναν πολλές θυσίες και από τον ελληνικό λαό αλλά και από τους ίδιους.

Ορισμένοι δε επισήμαιναν με νόημα πως δεν είναι σίγουροι αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα προλάβει να προκηρύξει και επισήμως το δημοψήφισμα, υπονοώντας με αυτό ότι ορισμένοι σκέπτονται ακόμη πολύ σοβαρά τη στάση την οποία θα τηρήσουν τόσο κατά την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όσο και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ