Ομοφοβικό παραλήρημα βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Βουλή -Σφοδρή αντίδραση από τον Λάππα του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Ομοφοβικό παραλήρημα βουλευτή των ΑΝΕΛ στη Βουλή -Σφοδρή αντίδραση από τον Λάππα του ΣΥΡΙΖΑ

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγριο καβγά μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης προκάλεσε η συζήτηση στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά από ένα ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, ήταν έντονη η αντίδραση του Σπύρου Λάππα.

«Δεν έπρεπε να έρθει αυτή την περίοδο στη Βουλή ένα σύμφωνο συμβίωσης που αφορά μία μικρή ομάδα ανθρώπων όπως είναι οι ομοφυλόφιλοι, που είναι σεξουαλικά παρεκτρεπόμενοι», είπε ο κ. Κατσίκης, στη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, στην επιτροπή της Βουλής.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. «Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε το δικαίωμα σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να υιοθετεί ένα παιδί, στο οποίο θα καταστρέψει την ομαλή ψυχολογική ανάπτυξή του», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η ελληνική οικογένεια να πληγεί «από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς». Κάτι τέτοιο, συνέχισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, θα παραβίαζε την αρχή της «ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού» και κατέληξε «Οι Ελληνες δεν θα διασπαστούμε. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατό να πληγεί από τέτοια ζευγάρια».

Εντονη ήταν η αντίδραση του Σπύρου Λάππα, στο άκουσμα όσων είπε ο κ. Κατσίκης. «Παρεκτροπόμενοι είναι μόνο αυτοί που παραβιάζουν τους νόμους και κανείς άλλος», του απάντησε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να έχουμε ίσα δικαιώματα ακόμη και για έναν άνθρωπο που έχει διαφορετικές απόψεις», του επεσήμανε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το νομοσχέδιο πέρασε από την επιτροπή της βουλής επί της αρχής, με τους ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν. Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι στο παραλήρημα του κ. Κατσίκη, ο κ. Λάππας ήταν ο μοναδικός που αντέδρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόσο από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, όσο και από εκείνη της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλικής Κατριβάνου, υπήρξε «εκκωφαντική» σιωπή, προκειμένου να μην διαταραχθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνο συμβίωσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ