Γάλλος θρύλος του σκι, κολλητός του Πούτιν: Τα σφηνάκια βότκας, γιατί έκανε έξαλλο τον Ρώσο [εικόνες] - iefimerida.gr

Γάλλος θρύλος του σκι, κολλητός του Πούτιν: Τα σφηνάκια βότκας, γιατί έκανε έξαλλο τον Ρώσο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κολύμπι σε παγωμένα νερά, ιππασία χωρίς μπλούζα, χόκεϊ επί πάγου, πτήσεις, κυνήγι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνηθίζει να τα κάνει όλα αυτά. Και σε αυτές τις... προεδρικές δραστηριότητες, αποκτά και φίλους.

Ανάμεσά τους, ένας θρύλος του σκι. Ο Γάλλος Ζαν Κλοντ Κιλί, ο οποίος δηλώνει «κολλητός» του Ρώσου προέδρου και τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο με «μεγάλη καρδιά» στον οποίο «φέρεται άσχημα ο κόσμος σήμερα».

Γάλλος θρύλος του σκι, κολλητός του Πούτιν: Τα σφηνάκια βότκας, γιατί έκανε έξαλλο τον Ρώσο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο 72χρονος γνώρισε τον Πούτιν πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι το 2014. Ως επικεφαλής της ΔΟΕ για τους αγώνες, ταξίδεψε πάνω από 40 φορές στη Ρωσία, για τις προετοιμασίες. Σχεδόν κάθε φορά συναντούσε τον Πούτιν και μαζί πήγαιναν για σκι. Για την ακρίβεια, ο Ρώσος πρόεδρος άλωνε τις πλαγιές και ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης Κιλί απλά τον παρακολουθούσε.

«Είναι εκπληκτικός σκιέρ», λέει ο Γάλλος, που τελευταία φορά έβαλε τα πέδιλα του σκι το 1988. «Δεν κάνω σκι πλέον και ήταν έξαλλος μαζί μου για αυτό. Οπότε, συνήθως τον παρακολουθούσα και μετά πίναμε ένα σφηνάκι βότκας», λέει στο CNN.

Στα επτά χρόνια των προετοιμασιών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, εκείνος και ο Πούτιν έγιναν καλοί φίλοι, λέει ο Γάλλος. Μάλιστα, πήγαν μαζί διακοπές στη Σιβηρία. Οσο για τις εντυπώσεις του από τον Ρώσο πρόεδρο;

Γάλλος θρύλος του σκι, κολλητός του Πούτιν: Τα σφηνάκια βότκας, γιατί έκανε έξαλλο τον Ρώσο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Είναι ευθύς. Εχει μεγάλη καρδιά και παίρνει καλές αποφάσεις. Είναι πολύ έξυπνος. Νομίζω ότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζει άσχημα σήμερα. Τον λυπάμαι, γιατί είναι πραγματικά άδικο. Είναι ένα πολιτικό λάθος να μην κρατάς στην ''αγκαλιά'' σου τη Ρωσία. Είναι μεγάλο λάθος», ανέφερε ο Κιλί.

Γάλλος θρύλος του σκι, κολλητός του Πούτιν: Τα σφηνάκια βότκας, γιατί έκανε έξαλλο τον Ρώσο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο 72χρονος υπήρξε ένας θρύλος του σκι τη δεκαετία του '60. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Γκρενόμπλ, το 1968, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια, στο σλάλομ, το γιγάντιο σλάλομ και την κατάβαση, κάτι που μόνο ένας ακόμη αθλητής έχει πετύχει. Αποσύρθηκε όμως πολύ νωρίς, μόλις στα 24 χρόνια του καθώς, όπως εξηγεί, πίστευε ότι δεν μπορούσε να κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια πλέον.

Αποφάσισε λοιπόν να δοκιμάσει άλλα πράγματα και η αλήθεια είναι πως υπήρξε ασταμάτητος. Δοκίμασε την υποκριτική, έγινε οδηγός αγώνων, ίδρυσε μία εταιρεία αθλητικών ρούχων, έγινε μέλος της ΔΟΕ, διευθυντής του Γύρου Γαλλίας αλλά και εκτελεστικός διευθυντής της Coca-Cola στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βλάντιμιρ Πούτιν σκι Ζαν Κλοντ Κιλί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ