Μπάντα φυλακισμένων υποψήφια για Γκράμυ! - iefimerida.gr

Μπάντα φυλακισμένων υποψήφια για Γκράμυ!

(Zomba Prison Band
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα περίμενε κανείς ότι στους διαδρόμους των φυλακών Ζόμπα στο Μαλάουι θα συναντούσε υποψήφιους για τα παγκοσμίως γνωστά μουσικά βραβεία Γκράμυ.

Μπάντα φυλακισμένων υποψήφια για Γκράμυ!  | iefimerida.gr 0


Κι όμως, από την περασμένη εβδομάδα, οι κρατούμενοι που συμμετέχουν στην μπάντα ««Zomba Prison Band» μπορούν να καυχιούνται, καθώς συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τις υποψηφιότητες για «Best World Music Album» για το 2016.
Το άλμπουμ τους «I Have No Everything Here» που κυκλοφόρησε το 2013 από συνολικά 16 κρατούμενους φαίνεται να εντυπωσίασε την επιτροπή των Γκράμυ που το καλούν τώρα να συναγωνιστεί φημισμένα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως Gilberto Gil, Ladysmith Black Mammbazo και Anoushka Shankar.

Μπάντα φυλακισμένων υποψήφια για Γκράμυ!  | iefimerida.gr 1


«Ήταν μεγάλη έκπληξη, με σόκαρε πραγματικά, όλοι οι υπόλοιποι καλλιτέχνες έχουν μια πορεία δεκαετιών, επομένως το να βλέπεις ότι αναγνωρίζονται και καλλιτέχνες άγνωστοι από μια τόσο μικρή χώρα, ήταν πραγματικά ενθαρρυντικό», δήλωσε ο μάνατζερ του συγκροτήματος που τους ανακάλυψε, Ιαν Μπρέναν.

Μπάντα φυλακισμένων υποψήφια για Γκράμυ!  | iefimerida.gr 2


Ο Μπρέναν που δεν είναι άγνωστος για το ταλέντο του να ανακαλύπτει «ακατέργαστα υλικά», έχοντας ήδη συμμετάσχει στην παραγωγή του βραβευμένου με Γκράμυ άλμπουμ «Tassili» των «Tinariwen», απέκτησε με την γυναίκα του πρόσβαση και μετά από πολύ προσπάθεια, στις φυλακές και εκεί ανακάλυψε όπως λέει πολλά ταλέντα.

Μπάντα φυλακισμένων υποψήφια για Γκράμυ!  | iefimerida.gr 3


Πάντως, είναι ακόμη άγνωστο αν οι κρατούμενοι έχουν μάθει για την διάκριση αυτή, καθώς η επικοινωνία μαζί τους είναι δύσκολη και γίνεται μόνο μέσω της διοίκησης των φυλακών ή μιας ΜΚΟ που βοηθά τους φυλακισμένους.
Οι κρατούμενοι, μερικοί από τους οποίους είναι καταδικασμένοι με βαριές ποινές, ακόμη και ισόβια, για κλοπές, ληστείες, φόνους κοκ, ηχογράφησαν το άλμπουμ τους σε ένα μικρο δωμάτιο δίπλα από ένα συνεργείο της φυλακής με τον περιβάλλοντα θόρυβο να αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη δοκιμασία για την δημιουργία του άλμπουμ.

Μπάντα φυλακισμένων υποψήφια για Γκράμυ!  | iefimerida.gr 4


Είναι μάλλον απίθανο πάντως έστω και σε ένα από τους 16 κρατούμενους-συμμετέχοντες στο άλμπουμ να του επιτραπεί να παραβρεθεί στην τελετή των Γκράμυ τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Γκράμυ Μαλάουϊ Zomba Prison Band
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ