Βόρεια Κορέα: Ισόβια κάθειρξη σε Καναδό πάστορα που βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή - iefimerida.gr

Βόρεια Κορέα: Ισόβια κάθειρξη σε Καναδό πάστορα που βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Καναδός πάστορας που έχει συλληφθεί από τις αρχές του έτους κατηγορούμενος για ανατρεπτική δράση στη Βόρεια Κορέα καταδικάσθηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο Χιούν Σου Λιμ, Καναδός πάστορας, νοτιοκορεατικής καταγωγής, που ανήκει στην κορεατική Πρεσβυτεριανή Εκκλησία του Φωτός του Τορόντο, καταδικάσθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο έπειτα από δίκη-εξπρές.

Ο πάστορας κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και για τη Νότια Κορέα κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για διάδοση δυσφημιστικών για τη Βόρεια Κορέα πληροφοριών. Καταδικάσθηκε επίσης για παροχή βοήθειας σε Βορειοκορεάτες που ήθελαν να διαφύγουν από τη χώρα τους.

Ο Χιούν Σου Λιμ συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εισέλθει στη Βόρεια Κορέα από την Κίνα και, σύμφωνα με την Εκκλησία του Τορόντο, βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή, ταξίδευε συχνά στη Βόρεια Κορέα και η δράση του επικεντρωνόταν στα ορφανοτροφεία της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ