Φάιμαν: Απαιτείται υποστήριξη σε Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Φάιμαν: Απαιτείται υποστήριξη σε Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το προσφυγικό και για την ανάγκη στήριξης τόσο της Ιταλίας όσο και της Ελλάδας μίλησε ο Βέρνερ Φάιμαν.

«Τόσο ως προς την προστασία των εξωτερικών συνόρων όσο και ως προς τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο – γι’ αυτό και απαιτείται ακόμη αρκετή πολιτική, οικονομική και οργανωτική υποστήριξη για την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως επίσης ένας στενότερος συντονισμός με την Τουρκία», ανέφερε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, σε δηλώσεις του μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, την Τρίτη.

«Μόνον από κοινού θα το κατορθώσουμε», πρόσθεσε ο καγκελάριος ο οποίος νωρίτερα ανέφερε ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο συνέρχεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το προσφυγικό ζήτημα, εστιάζοντας στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και επίσης στην προστασία των προσφύγων, με τη δημιουργία αποτελεσματικών κέντρων υποδοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, η Αυστρία εκπροσωπεί, όπως και η Γερμανία, μια σαφή θέση στο προσφυγικό ζήτημα. «Μία βάση πλήρους εμπιστοσύνης είναι σημαντική, γι αυτό υπάρχει στενός συντονισμός με τη γειτονική μας χώρα», σημείωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κάτω από ισχυρή πίεση καθώς και ότι «δεν επιτρέπεται να στρουθοκαμηλίζουμε αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φάιμαν προσφυγικό Αυστρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ