Στο Ελληνικό για 3 μήνες θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες - iefimerida.gr

Στο Ελληνικό για 3 μήνες θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από έντονες αντιπαραθέσεις οι δήμαρχοι νότιας Αττικής και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συμφώνησαν για την τύχη της εγκατάστασης των προσφύγων.

Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας και οι Δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου και Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης κατέληξαν σε κοινά αποδεκτή λύση για την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών.

Πρόκειται για τους 500 πρόσφυγες που για τρεις μήνες θα μεταφερθούν από το TaekWonDo, Π. Φαλήρου στις εγκαταστάσεις του χόκεϊ στο Ελληνικό.

«Μετά από γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν η πρώην Ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ στο Ελληνικό να χρησιμοποιηθεί για προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών, διασφαλίζοντας συγχρόνως την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο χρόνος φιλοξενίας των προσφύγων προσδιορίστηκε για 3 ακόμη μήνες: «Η συνέχιση της προσωρινής χρησιμοποίησης του χώρου για τρεις ακόμη μήνες θα τελεί υπό φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ την ευθύνη διαχείρισης θα φέρει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που θα συνεργάζεται αδιαλείπτως με τους δήμους της περιοχής και την Περιφέρεια Αττικής» αναφέρεται.

«Θεωρούμε αυτό το γεγονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δυο πλευρές θα υποστηρίξουν με συνέπεια» σημείωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι «τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την συμβολή της «Ελληνικό Α.Ε.» και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τους για την αξιοποίηση του ακινήτου».

Τη μεταφορά και την ασφάλεια του χώρου που θα λειτουργήσει ως κέντρο ανοιχτής δομής, θα αναλάβει η Αστυνομία, ενώ το κόστος σίτισης και διαμονής θα καλυφθεί από Ευρωπαικά κονδύλια. Η μεταφορά αναμένεται μέχρι το πρωί της Πέμπτης (17/12), με την ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ
Με την ανακοίνωση της απόφασης στο TaekWonDo στο Π.Φάληρο, συγκεντρώθηκαν 30 ατομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αντιδρούν στη μεταφορά τους, ενώ κινητοποίηση έχουν προαναγγείλει και το πρωί της Τετάρτης (16/12).

Στο κέντρο του TaekWonDo στο Π.Φάληρο, παραμένουν Αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ