Χρηματιστήριο: Νέα πτώση -1,20% - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Νέα πτώση -1,20%

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν λέει να «γυρίσει» ο δείκτης του Χρηματιστηρίου καθώς μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα κινήθηκε πτωτικά καταγράφοντας απώλειες 1,20%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 583,18 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,20%.

Αρχικά, η αγορά προσέγγισε τα επίπεδα των 600 μονάδων, για να γυρίσει, στη συνέχεια, σε αρνητικό έδαφος.

Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 598,28 μονάδες (+1,36%) και κατώτερη τιμή στις 581,27 μονάδες (-1,52%).

Η αξία των συναλλαγών παρουσίασε μεγάλη αύξηση και εκτοξεύθηκε στα 327,722 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 688.733.426 τεμάχια. Το μισό σχεδόν ημερήσιο τζίρο πραγματοποίησαν οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,69%.

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσε η μετοχή της Εθνικής, μετά το χθεσινό limit down, με υψηλά κέρδη έκλεισε η Πειραιώς, ενισχύθηκε οριακά η Eurobank, ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Alpha Bank. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Ελλάκτωρ και της Folli Follie.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο πτώση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ