Λαχτάρισαν όλοι: Αirbus A380 της Qatar σβήνει ξαφνικά στην απογείωση δευτερόλεπτα πριν σηκωθεί από το έδαφος [βίντεο] - iefimerida.gr

Λαχτάρισαν όλοι: Αirbus A380 της Qatar σβήνει ξαφνικά στην απογείωση δευτερόλεπτα πριν σηκωθεί από το έδαφος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν μια πτήση... γνωριμίας με το νέο πολυτελές αεροσκάφος της Qatar Airways η οποία δεν πήγε και τόσο καλά. Αντίθετα, κατατρόμαξε τους επιβαίνοντες.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Η Qatar θέλησε, για το ντεμπούτο του αριστοκρατικού Airbus A350 στις ΗΠΑ να κάνει μια ειδική εκδήλωση. Ετσι διοργάνωσε μια πτήση αποκλειστικά για εργαζομένους της εταιρείας και ειδικούς προσκεκλημένους, όπως δημοσιογράφους, από το JFK της Νέας Υόρκης στη Ντόχα.

Ολοι όσοι θα ταξίδευαν στη Ντόχα με το καμάρι της Qatar επιβιβάστηκαν στην ώρα τους, βολεύτηκαν στα καθίσματά τους, δέθηκαν και ετοιμάστηκαν για την απογείωση. Οι κινητήρες άναψαν, το αεροπλάνο ξεκίνησε, κύλησε στο διάδρομο και λίγο πριν εκείνη τη στιγμή που θα σηκωνόταν, απλά σταμάτησε.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρισκόταν και ο δημοσιογράφος Ζακ Χόνιγκ του Points Guy ο οποίος και κατέγραψε τη στιγμή που το αεροσκάφος δευτερόλεπτα πριν την απογείωση, απλά... σταμάτησε.

Στον blog του ο Χόνιγκ έγραψε ότι επικεφαλής λειτουργίας του αεροσκάφους είπε στους επιβάτες ότι το αεροπλάνο σταμάτησε αυτόματα από μόνο του, επειδή τα συστήματά του θεώρησαν τον διάδρομο απογείωσης πολύ μικρό.

Το να σταματάει η διαδικασία απογείωσης αυτόματα δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Συμβαίνει συνήθως λόγω βλαβών στον κινητήρα, ή κατόπιν οδηγίας από τον πύργο ελέγχου, ή λόγω προειδοποιήσεων των συστημάτων ασφαλείας, όπως μεταφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα και υπολογισμούς της Βοeing που εκτιμά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μια φορά στις 3.000 πτήσεις.

«Οι επιβάτες γύρω μου ξαφνιάστηκαν. Πιστέψαμε, μάλιστα, ότι θα αποβιβαζόμασταν αλλά οι πιλότοι αποφάσισαν ότι θα πρέπει να μείνουμε όλοι μέσα», αναφέρει ο Χόνιγκ.

Το αεροπλάνο τελικά απογειώθηκε ασφαλώς δυο ώρες αργότερα και πέταξε με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Το Airbus Α350 της Qatar πετάξει σήμερα στην Ευρώπη και από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει πτήσεις και από τις ΗΠΑ. Η εν λόγω αεροπορική αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο από την Skytrax για την «καταπληκτική εξυπηρέτηση των επιβατών και τα εντυπωσιακά συστήματα ψυχαγωγίας στα πίσω μέρη των καθισμάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Qatar Airbus απογείωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ