Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό - iefimerida.gr

Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Citroen χρησιμοποίησε σα βάση το πρωτότυπο Cactus M, που είχε παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη για να δημιουργήσει το e-Mehari, που είναι μια σύγχρονη και ηλεκτρική εκδοχή του ιστορικού Mehari της δεκαετίας του ’60 και σύντομα θα περάσει στην παραγωγή.

Για την εξέλιξη του e-Mehari η γαλλική εταιρεία συνεργάστηκε με την εξειδικευμένη Bollore, ενώ ο κινητήρας που επιλέχθηκε είναι ένας ηλεκτρικός 35 kW στον εμπρός άξονα (στιγμιαία μπορεί να φτάσει και τα 50 kW), που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 30 kWh. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη η αυτονομία του e-Mehari μέσα στην πόλη φτάνει τα 200 χιλιόμετρα, ενώ πέρα από αυτή μειώνεται στα 100, λόγω των αυξημένων ταχυτήτων κίνησής του, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 110 χλμ./ ώρα της τελικής του. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 13 ώρες σε οικιακό δίκτυο και 8 με ταχυφορτιστή.

Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό | iefimerida.gr 0
Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό | iefimerida.gr 1



Αισθητικά το e-Mehari έχει στοιχεία τόσο από το Cactus όσο και από το αρχέτυπο Mehari του 1968, ενώ το μήκος του μόλις που ξεπερνά τα 3,80 μέτρα. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στοιχεία τα δύο ρολ μπαρ που έχουν αντικαταστήσει τη μεσαία και την πίσω κολώνα, ενώ ανάμεσά τους και μεταξύ του μεσαίου και του παρμπρίζ υπάρχουν αφαιρούμενα πάνελ που το μετατρέπουν από κλειστό σε ανοιχτό και αντίστροφα.

Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό | iefimerida.gr 2
Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό | iefimerida.gr 3


Tο Citroen e-Mehari, που έχει πορτμπαγκάζ από 200 έως και 800 λίτρα, θα είναι διαθέσιμο από την ερχόμενη άνοιξη, ενώ προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές του.

Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό | iefimerida.gr 4
Το e-Mehari της Citroen έχει στυλ ρετρό και είναι ηλεκτρικό | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ