Σύμφωνο συμβίωσης: Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είναι υπέρ, δύο είναι κατά - iefimerida.gr

Σύμφωνο συμβίωσης: Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ είναι υπέρ, δύο είναι κατά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην πιο κάθετη και αρνητική σταση απέναντι στο σύμφωνο συμβίωσης που αποτελει το πρωτο βήμα για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα δικαιώματα τους, κρατά ο νεότερος εκ των υποψηφίων, ο 37χρονος Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνοντας πως «αποτελεί κίνδυνο για το θεσμό της οικογένειας», αν και ο ίδιος σέβεται, οπως υποστήριξε, τη διαφορετικότητα.

«Προσωπικά με το σύμφωνο συμβίωσης έχω προβληματιστεί πολύ και πρεπει να σας πω ότι διαφωνώ με οτιδήποτε έρχεται να καταργήσει με ενα τροπο, το θεσμό της οικογένειας", δηλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. «Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κατι που θα θέσει σε κίνδυνο το θεσμό της οικογένειας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα στη Βουλή, ο Χαράλαμπος Αθανασίου που εντάσσεται στους υποστηρικτές του 37χρονου Περιφερειάρχη, ανέφερε κατα τη συζητηση του νομοσχεδίου, πως η σταση της ΝΔ «θα εξαρτηθεί απο τις εξηγήσεις που θα μας δώσετε» και πως «θα μπορούσε να συμφωνήσει εάν αποσυρθούν και διευκρινιστούν ορισμένες διατάξεις».

Η τοποθέτηση αυτη, προκάλεσε έκπληξη, αφού ο μεταβατικός προεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους το Σάββατο ηταν ξεκάθαρος για το θεμα.

«Το πολιτικό σύστημα δεν θα πρέπει να εθελοτυφλεί», είπε και σημείωσε ότι σέβεται τις ενστάσεις κάποιων αλλά τόνισε πως είναι καιρός πλέον να αντιμετωπιστεί μια κοινωνική πραγματικότητα.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε τοτε την ανάγκη να σεβαστούμε τις προσωπικές επιλογές κάθε ατόμου και τα προσωπικά του δικαιώματα και τόνισε οτι πρέπει να αναπροσαρμόσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο ώστε να αναγνωρίσουμε στα άτομα αυτα ασφαλιστικ, φορολογικά, κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συμπλήρωσε, τέλος, πως υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης της χώρας μας με το ευρωπαϊκο δίκαιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Πλακιώτακη κινήθηκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Και το Ευρωπαικό Λαϊκό Κομμα ειναι θετικό. Έχει πάρει αποφαση. Οποίος δεν εχει καταλάβει αυτές τις αποφάσεις, δεν συντάσσεται με αυτά. Αυτοπροσδιορίζεται απέναντι", σημείωσε ο κ. Μειμαράκης, ξεκαθαρίζοντας πως "απο τη στιγμη που υπαρχει ευρωπαϊκή οδηγία και η χωρα θέλει να παραμείνει στην Ευρωπη, δεν μπορει να ειναι a la carte».

Υπερ του συμφώνου συμβίωσης τάχθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει πως αν ο ίδιος εκλέγονταν στην ηγεσια, η ΝΔ θα ψήφιζε το σύμφωνο συμβίωσης.

«Με τον Μητσοτάκη έχουμε 100% ταύτιση απόψεων στην οικονομία και στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε διάσταση απόψεων στην κοινωνική ατζέντα όπως για παράδειγμα στο σύμφωνο συμβίωσης», εχει πει πρόσφατα ο Αδωνις Γεωργιαδης, συντασσόμενος προφανώς με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σύμφωνο συμβίωσης ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ