«Toy Stories» στον Ελληνικό Κόσμο - Εκατοντάδες matchbox! [εικόνες] - iefimerida.gr

«Toy Stories» στον Ελληνικό Κόσμο - Εκατοντάδες matchbox! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία έκθεση σπάνιων παιχνιδιών παρουσιάζεται παράλληλα με τα χριστουγεννιάτικα προγράμματα και τα νέα παιχνίδια στον Ελληνικό Κόσμο.

Η έκθεση «Toy Stories» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία μέσα από παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο ή παιχνίδια που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά.

«Toy Stories» στον Ελληνικό Κόσμο - Εκατοντάδες matchbox! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται παιχνίδια από άσημους κατασκευαστές που αργότερα κατέκλυσαν τον κόσμο, ή παιχνίδια κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση.
Η έκθεση, περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), το οποίο διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών στον κόσμο, αρχεία, βιβλία, περιοδικά, πλούσιο συλλεκτικό υλικό και μοναδικά ιστορικά κειμήλια.

«Toy Stories» στον Ελληνικό Κόσμο - Εκατοντάδες matchbox! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Matchbox για μικρά και μεγάλα παιδιά
Φέτος, η έκθεση έχει εμπλουτιστεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων με μία εντυπωσιακή συλλογή από εκατοντάδες αυτοκινητάκια που αποτυπώνουν την ιστορία των matchbox. Τα θρυλικά αυτά αυτοκινητάκια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τις χριστουγεννιάτικες μέρες στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Το χαρακτηριστικό τους, που τους έδωσε και την ονομασία τους, ήταν ότι χωρούσαν μέσα σε ένα σπιρτόκουτο. Πώς και γιατί; Ο επισκέπτης μπορεί να μάθει τα μυστικά του συλλέκτη και να περιηγηθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από έξι δεκαετίες της «αυτοκινητιστικής» ιστορίας.

«Toy Stories» στον Ελληνικό Κόσμο - Εκατοντάδες matchbox! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«FitSmilingKids» Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Φέτος τα Χριστούγεννα στον Ελληνικό Κόσμο πραγματοποιούνται και χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα «FitSmilingKids» για παιδιά από 5 ετών και άνω, με συμμετοχή 5 ευρώ. Τα παιδιά καλούνται να κάνουν το μέταλλο παιχνίδι, να στολίσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα πιο παράξενα παιχνίδια, να συμμετέχουν σε δράσεις, κατασκευές να γνωρίσουν την ιδέα της συλλογής των παιχνιδιών και να απολαύσουν μια πρωτότυπη και μοναδική δραστηριότητα.

«Toy Stories» στον Ελληνικό Κόσμο - Εκατοντάδες matchbox! [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Εδώ, στον «Ελληνικό Κόσμο» ανοίγουν σεντούκια και μπαούλα και σπάνια, σημαντικά, μοναδικά παιχνίδια φορούν τα καλά τους, γυαλίζουν τις ρόδες τους, τινάζουν τα φτερά τους, ανοίγουν τα παραθυρόφυλλα τους, δένουν τα κορδόνια τους και κουρδίζουν το ένα το άλλο για να μας δώσουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά και να γιορτάσουμε μαζί».
Τα προγράμματα, αποκλειστικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με την την έκθεση σε συνεργασία με την AthensTrainers.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος τηλ. 212 2540000

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ