Εφοδος εισαγγελέων σε υποκατάστημα της UBS -Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες που βρίσκονται στη «λίστα Μέρκελ» - iefimerida.gr

Εφοδος εισαγγελέων σε υποκατάστημα της UBS -Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες που βρίσκονται στη «λίστα Μέρκελ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιφνιδιαστικό «ντου» έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς σε υποκατάστημα της UBS στην Αθήνα και σήκωσαν ό,τι στοιχείο βρήκαν τόσο από την τράπεζα όσο και από το γραφείο κορυφαίου broker συνεργάτη της.

Η έφοδος έγινε το βράδυ της Παρασκευής και ήδη άρχισε η ταυτοποίηση με τη λίστα της Ρηνανίας-Βεστφαλίας («λίστα Μέρκελ»), όπου ήδη διασταυρώθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες. Τα ποσά των καταθέσεων προκαλούν ίλιγγο, αφού ξεκινούν από το 1.000.000 και φθάνουν τα 12.000.000.

Οπου δεν υπήρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχιση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και διασταυρώθηκαν αμέσως. Τα στοιχεία αυτά δρομολογούν άμεσες εξελίξεις, αφού ξεκλειδώνουν τη λίστα με τους άνω των 10.000 λογαριασμών που εκτιμάται ότι μπορεί να φέρουν στο Δημόσιο πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Η ερευνά διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν αρχεία από τους υπολογιστές, αλλά και έγγραφα με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά.

Σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί μάλιστα και το σχέδιο νόμου για την αυτοκαταγγελία που θα δίνει τη δυνατότητα στους καταθέτες να ομολογήσουν το μαύρο χρήμα που κατέχουν και να φορολογηθούν ηπιότερα. Σε διαφορετική περίπτωση ο φόρος θα είναι βαρύς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ