ΓΑΠ: Αφήστε τις «πρωτοβουλίες», να τηρήσουμε τη συμφωνία για το κούρεμα - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Αφήστε τις «πρωτοβουλίες», να τηρήσουμε τη συμφωνία για το κούρεμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να παραμείνει και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο φέρεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και αυτό αναμένεται να είναι και το σημερινό πνεύμα της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Χθες, στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Καστρί, συγκλήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή στενών του συνεργατών. Μεταξύ τους ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο σύμβουλός του Νίκος Αθανασάκης και άλλοι.

Το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο να αναληφθούν μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα άλλαζαν το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα και την κοινωνία, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής που δίνει μια μεγάλη ανάσα με το κούρεμα του χρέους.

Αφού αρχικά αποκλείστηκε η προσφυγή στις κάλπες εξετάστηκαν όλα τα σενάρια όπως των συνεργασιών και τνω δημοψηφισμάτων. Αποφασίστηκε όμως, ότι κανένα από αυτά δεν είναι ικανό να βοηθήσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη γραμμή που έχει χαράξει και για την οποία έχει ήδη αγωνιστεί.

Ετσι, όλοι κατέληξαν ότι η καλύτερη λύση είναι η πιστή και συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κρατικου μηχανισμού.

ΤΡα παραπάνω σηματοδοτούν και τις απαντήσεις που πρόκειται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να δώσει ο κ. Παπανδρέου στους βουλευτές του αν και εφόσον τεθούν σήμερα ή στο άμεσο μέλλον ζητήματα αναφορικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες τις οποίες τον καλούν να αναλάβει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ