Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ στάζει φαρμάκι κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό: Δεν μπορούν μόνοι τους, γιατί δεν δέχονται βοήθεια; - iefimerida.gr

Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ στάζει φαρμάκι κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό: Δεν μπορούν μόνοι τους, γιατί δεν δέχονται βοήθεια;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να είναι μόλις 29 ετών (γεννηθείς το 1986) αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έχει άποψη για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαφυλάξει μόνη της τα εξωτερικά της σύνορα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να έχει δικαίωμα παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο αυστριακός ΥΠΕΞ δήλωσε: «Εχω πλήρη κατανόηση πως η Ελλάδα δεν μπορεί να το καταφέρει μόνη της τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, ωστόσο δεν έχω καμία κατανόηση για το ότι η Ελλάδα δεν αφήνει να βοηθηθεί».

Μάλιστα αναφερόμενος στην επικείμενη συμφωνία για ένα σχέδιο προστασίας των εξωτερικών συνόρων είπε πως πλέον η ΕΕ θα θα έχει περισσότερες δυνατότητες να ορίζει στους Έλληνες ότι θα πρέπει να δέχονται να βοηθηθούν. «Είναι ένα τελείως κεντρικό βήμα, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την Ευρώπη μας χωρίς σύνορα στο εσωτερικό της», δήλωσε ο Κουρτς. Υποστήριξε πως οι χώρες-μέλη της ΕΕ είχαν για πάρα πολύ χρόνο φόβους να αντιδράσουν απάνθρωπα, γι’ αυτό η ΕΕ παραμέλησε επί μακρόν την υλοποίηση της συνοριακής διασφάλισης.

Κρίνει σκόπιμη την συνεργασία με την Τουρκία σε μερικούς τομείς, όπως στην επαναπροώθηση των προσφύγων, ωστόσο τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα πρέπει να περαιώσει η ίδια, διότι διαφορετικά θα περιέλθει σε μία εξάρτηση η οποία είναι επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ