Τουλάχιστον 17 γυναίκες εκλέγονται στην Σαουδική Αραβία - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 17 γυναίκες εκλέγονται στην Σαουδική Αραβία

γυναίκες στην Σαουδφική Αραβία ψηφίζουν για πρώτη φορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα τουλάχιστον 17 είναι οι υποψήφιες γυναίκες που καταφέρνουν να καταλάβουν κάποια θέση στα τοπικά συμβούλια της Σαουδικής Αραβίας, μετά και της ιστορικής σημασίας εκλογές του Σαββάτου.


Στην πρώτη εκλογική διαδικασία της χωράς όπου δικαίωμα ψήφου είχαν και οι γυναίκες, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πολλών υποψηφίων ο προεκλογικός αγώνας δεν πήγε χαμένος, με κάποια διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN να μεταδίδει 17 εκλεγμένες, ενώ το TIME να ανεβάζει τον αριθμό στις 20.
Μεταξύ αυτών σίγουρη είναι η εκλογή των Salma al-Oteibi στην περιφέρεια της Mecca, οι Lama al-Suleiman και Rasha Hufaithi στην περιοχή Jeddah, η Hanouf al-Hazimi στην επαρχία Al Jouf και οι Sanaa al-Hammam και Masoumah Abdelreda στη περιφέρεια Ahsa.
Η προεκλογική διαδικασία ήταν δύσκολη για τις 979 συνολικά υποψήφιες γυναίκες για τις 7000 περίπου θέσεις στα τοπικό συμβούλια της χώρας, καθώς αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες που είχαν να κάνουν με το φύλο τους, παρ ότι τους είχε δοθεί το δικαίωμά του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η απαγόρευση να συνομιλούν με άνδρες, τα προβλήματα ταυτοποίησης και ο «άνδρας-κηδεμονας» που είναι απαραίτητος σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στην Σαουδική Αραβία περιέπλεκαν ακόμη περισσότερο τον προεκλογικό αγώνα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία Εκλογές γυναίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ