Ανατροπή: Δεν έριξαν οι τζιχαντιστές το ρωσικό αεροπλάνο στην Αίγυπτο - iefimerida.gr

Ανατροπή: Δεν έριξαν οι τζιχαντιστές το ρωσικό αεροπλάνο στην Αίγυπτο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ανάμειξη των τζιχαντιστών στην τρομοκρατική επίθεση του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Σινά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές.

Οπως μεταδίδει ο «Independent» στην ηλεκτρονική του έκδοση, οι αιγυπτιακές αρχές σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως το αεροπλάνο δεν καταρρίφθηκε από τζιχαντιστές τρομοκράτες.

«Έως τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι που να αποδεικνύει πως έγινε τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές» ανέφεραν οι αρχές της Αιγύπτου για την πτώση του αεροσκάφους, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους.

Η νέα αυτή είδηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστηρίζουν Ρώσοι και Βρετανοί ερευνητές, οι οποίοι ισχυρίζονται πως το αεροπλάνο έπεσε έπειτα από έκρηξη βόμβας, η οποία ήταν τοποθετημένη στο χώρο των αποσκευών.

Το αεροσκάφος της Metrojet, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου 23 λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μάλιστα λίγες εβδομάδες μετά εμφανίστηκε βέβαιως σύμφωνα με τα ευρήματα των Ρώσων πως το αεροπλάνο είχε καταρριφθεί από τζιχαντιστές τρομοκράτες. Μέσα στον Νοέμβριο μάλιστα, οργάνωση, η οποία φέρεται να ανήκει στον ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση. Η είδηση μάλιστα έρχεται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που είχαν δώσει οι Αιγύπτιοι ερευνητές πριν μερικές μέρες, όταν είχαν ανακοινώσει πως ήταν βέβαιοι κατά 90% από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους για ήχο έκρηξης βόμβας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ