Αντιδράσεις στα σχέδια Μπουτάρη για αποτεφρωτήριο στη Σίνδο - «Λιγότερο επικίνδυνα τα απόβλητα από το τζάκι ενός σπιτιού» - iefimerida.gr

Αντιδράσεις στα σχέδια Μπουτάρη για αποτεφρωτήριο στη Σίνδο - «Λιγότερο επικίνδυνα τα απόβλητα από το τζάκι ενός σπιτιού»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δέλτα έχουν προκαλέσει τα σχέδια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, να αποκτηθεί χώρος στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

«Και οικόπεδο να αγοράσουν το αποτεφρωτήριο στη Σίνδο δεν θα γίνει», δήλωσε το πρωι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, είναι η αγορά οικοπέδου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.
Ο Γιάννης Μπούταρης έχει δηλώσει ότι τα αέρια απόβλητα ενός αποτεφρωτηρίου είναι λιγότερο επικίνδυνα από ότι το τζάκι ενός σπιτιού, για να απαντήσει ο Μίμης Φωτόπουλος «Αφού λένε ότι δεν έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά όσο ένα τζάκι, ας το κρατήσουν στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δεν χάθηκε ο κόσμος».
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εάν έχει λεφτά, μπορεί να αγοράσει όχι ένα, αλλά 10 οικόπεδα, εάν το θέλει. Όταν θα έρθει όμως για την αδειοδότηση θα ζητήσει άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων», τόνισε ο δήμαρχος Δελτα και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.
«Εάν δεν ρωτηθούμε για πράγματα που αφορούν το Δήμο μας, θα αντιδράσουμε. Ας μην δοκιμάσουν. Αυτό που θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους είναι ότι, όταν θεωρεί αυτός ότι είναι ο δυνατός και οι άλλοι ιθαγενείς στην περιοχή τους, τότε θα δείτε την αντίδραση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ