Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Αθήνα έχει ολοκληρώσει 7 από τα 13 προαπαιτούμενα - iefimerida.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η Αθήνα έχει ολοκληρώσει 7 από τα 13 προαπαιτούμενα

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ολοκλήρωση 7 εκ των 13 προαπαιτούμενων έχει προχωρήσει η Αθήνα, ώστε να είναι σε θέση να λάβει την επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ και να νομοθετήσει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα την Τρίτη.

Η καταβολή της δόσης εξαρτάται από την υιοθέτηση των 13 μεταρρυθμίσεων, με την πρόοδο που έχει γίνει να συζητείται στο Euro Working Group την Παρασκευή.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικά και διαρθρωτικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, «κόκκινα» δάνεια και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

«Επτά από τα 13 έχουν ολοκληρωθεί τώρα», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος έχει γνώση της συνεδρίασης των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή.

«Τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα και όλα όσα συνδέονται με αυτά θα υιοθετηθούν από το ελληνικό κοινοβούλιο την Τρίτη το βράδυ. Μία έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους πιστωτές θα ακολουθήσει την Τετάρτη», συμπλήρωσε.

Μετά την έκθεση συμμόρφωσης θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών, οι οποίοι αποτελούν και το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης, για να ανοίξει ο δρόμος της εκταμίευσης της δόσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ