Επιστολή- κόλαφος υπαλλήλων -Αποκαλύπτει τα προβλήματα στην υποδοχή των μεταναστών - iefimerida.gr

Επιστολή- κόλαφος υπαλλήλων -Αποκαλύπτει τα προβλήματα στην υποδοχή των μεταναστών

(eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιστολή που έστειλαν οι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής (ΥΠΥ) Προς τον Γενικό Διευθυντή της καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς, Κουρουμπλή και Μουζάλα, ξεσκεπάζει τον ερασιτεχνισμό και την ανοργανωσιά που επικρατεί.


«Δεν είναι δυνατόν 60 πολιτικοί υπάλληλοι να αντιμετωπίζουμε χιλιάδες σε χώρους που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άσκησης κρατικής εξουσίας, αφού δεν υπάρχει η νομιμοποίηση τους ως χώρων φιλοξενίας», λέει εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα «Καθημερινή».
«Υπάρχει γραπτή απόφαση για τη μετατροπή του Ταε Κβον Ντο και του γηπέδου χόκεϊ στο Ελληνικό σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών; Υπάρχει ΦΕΚ; Όλα γίνονται με προφορικές εντολές, αλλά αν συμβεί κάτι, ποιος θα έχει την ευθύνη» αναρωτιέται.
Όπως τονίζουν οι υπάλληλοι δεν θέτουν ζήτημα άρνησης εκτέλεσης έργου, αλλά θέλουν να γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες τους και ποιο το πλαίσιο των υποχρεώσεων τους, καθώς όπως αναφέρουν εργάζονται κατά τις βραδυνές ώρες σε μέρη που είναι επικίνδυνα και το ωράριο τους περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι αναφέρονται και στο θέμα της παραβατικότητας που επικρατεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Οι άνθρωποι αυτοί υπό συνθήκες ματαίωσης των σχεδίων τους χρήζουν μιας πολύ προσεκτικής διαχείρισης έστω και προσωρινού χαρακτήρα» δηλώνουν σε δημοσιογράφο της εφημερίδας.

(πηγή: Καθημερινή)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα μετανάστες ΥΠΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ