Στέιτ Ντιπάρτμερντ προς Αμερικανούς: Μην ταξιδεύετε στον Λίβανο για οποιοδήποτε λόγο - iefimerida.gr

Στέιτ Ντιπάρτμερντ προς Αμερικανούς: Μην ταξιδεύετε στον Λίβανο για οποιοδήποτε λόγο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οδηγία προς τους Αμερικανούς υπηκόους, να μην ταξιδεύουν στο Λίβανο για οποιοδήποτε λόγο, έδωσε το Στέιτ Ντιπάρμεντ, επικαλούμενο τις «συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ασφάλειά τους».

Παράλληλα, κάλεσε τους Αμερικανούς που ζουν και εργάζονται στον Λίβανο να «κατανοήσουν ότι αποδέχονται τους κινδύνους» που συνεπάγεται «η παραμονή τους στη χώρα και θα έπρεπε να εξετάσουν προσεκτικά αυτούς τους κινδύνους».

«Αιφνίδια ξεσπάσματα βίας μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή στον Λίβανο και έχουν ξεσπάσει ένοπλες συγκρούσεις σε μεγάλες πόλεις», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αμερικανών στο έδαφος της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από τη διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι την 12η Νοεμβρίου στη Βηρυτό την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση αυτή στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους και ήταν η πιο αιματηρή επίθεση του ISIS στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λίβανος Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ