Εκκληση του Ιράκ στον ΟΗΕ: Ζητήστε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της - iefimerida.gr

Εκκληση του Ιράκ στον ΟΗΕ: Ζητήστε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά στην άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ, η Βαγδάτη απευθύνθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για το θέμα.

Με έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το Ιράκ ζητά από τον ΟΗΕ να απαιτήσει από την Τουρκία να αποσύρει αμέσως και άνευ όρων τα στρατεύματά της, ενώ αποκαλεί την ανάπτυξη δυνάμεων του τουρκικού στρατού στο έδαφός του μια «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.

«Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να απαιτήσει η Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της αμέσως... και να μην παραβιάσει την εθνική κυριαρχία του Ιράκ ξανά», τόνισε ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ σε επιστολή του προς την πρέσβη των ΗΠΑ Σαμάνθα Πάουερ, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτόν τον μήνα.

Η Βαγδάτη έκανε λόγο για «μια κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, παραβίαση της ιρακινής εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας του κράτους του Ιράκ» στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με μια ανεπίσημη μετάφραση της επιστολής, που συντάχθηκε στα αραβικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράκ ΟΗΕ τουρκικά στρατεύματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ