Ιστορική ημέρα για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία -Μετέχουν για πρώτη φορά σε εκλογές - iefimerida.gr

Ιστορική ημέρα για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία -Μετέχουν για πρώτη φορά σε εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάλπες άνοιξαν στη Σαουδική Αραβία, για τις δημοτικές εκλογές, και η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία για τις γυναίκες στη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εκλογές, τόσο ως ψηφοφόροι, όσο και ως υποψήφιες. Η Σαουδική Αραβία είναι η τελευταία χώρα στον κόσμο που αρνούνταν στις γυναίκες αυτά τα δικαιώματα.

Βέβαια, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε αυτή την υπερσυντηρητική χώρα. Πέρα από πολλούς περιορισμούς που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν, ακόμη και η συμμετοχή τους στις εκλογές έγινε με αρκετά εμπόδια, καθώς μεταξύ άλλων υπήρχε περιορισμένος αριθμός κέντρων καταγραφής για τις γυναίκες. Επίσης, οι υποψήφιες δεν είχαν το δικαίωμα να μιλήσουν σε άνδρες ψηφοφόρους.

Πάντως, στις εκλογές έχουν δηλώσει υποψηφιότητα 979 γυναίκες, ενώ 130.637 δηλώθηκαν για να ψηφίσουν, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Ο αριθμός των ανδρών υποψηφίων φτάνει τους 5.938. Οι μισοί αξιωματούχοι θα αναδειχθούν από τις εκλογές ενώ οι άλλοι μισοί θα επιλεγούν από τον βασιλιά.

Αν και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τις γυναίκες, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ακόμη στη Σαουδική Αραβία επιβάλλεται να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους, να μην οδηγούν και να συνοδεύονται από άνδρα όταν ταξιδεύουν ή ακόμη και όταν πηγαίνουν στο σχολείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ