Με ήπια άνοδο 0,31% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών - iefimerida.gr

Με ήπια άνοδο 0,31% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα σημαντικά ενδοσυνεδριακά κέρδη που προσέγγιζαν το 2%.

Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής, ανοδικά κινήθηκαν Alpha και Eurobank, ενώ αμετάβλητη έκλεισε η Πειραιώς.

Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Folli Follie, μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών εταιρειών που ελέγχονται από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, έναν από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες, ο οποίος συμμετέχει και στην ελληνική εταιρεία με ποσοστό 13,58%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 578,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,31%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 588,01 μονάδες (+1,99%) και κατώτερη τιμή στις 572,90 μονάδες (-0,63%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 4,82%, από τις αρχές Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 9,55%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 30%.

Η αξία των συναλλαγών παρουσιάσθηκε αυξημένη και ανήλθε στα 163,023 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 318.978.001 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,16%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο τράπεζες αγορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ