Αυτός είναι ο μεγαλέμπορος όπλων, προμηθευτής της Χεζμπολάχ, που συνελήφθη στην Αθήνα -Πώς η CIA έφτασε στα ίχνη του [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο μεγαλέμπορος όπλων, προμηθευτής της Χεζμπολάχ, που συνελήφθη στην Αθήνα -Πώς η CIA έφτασε στα ίχνη του [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασφαλής και ατάραχος ένιωθε ο μεγαλέμπορος όπλων R.G. που αναζητούνταν από την CIA καθώς λίγες ώρες πριν συλληφθεί από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, στον Ασπρόπυργο, ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από το πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στο κέντρο της Αθήνας.

Στο κοινωνικό δίκτυο ο 49χρονος Αμερικανός λαθρέμπορος συνήθιζε να διαφημίζει τις επιχειρήσεις του, ενώ δεν δίσταζε να κάνει και αναρτήσεις με όπλα και ανεβάζει φωτογραφίες ακόμα και με ανήλικους συγγενείς του με στρατιωτικές στολές και οπλισμό.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος στο Linkedin, το κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες, δήλωνε ότι είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας C.M.E. με έδρα το Αμμάν της Ιορδανίας, η οποία όπως ανέφερε προσέφερε από συμβουλές επικοινωνίας, κρέμες περιποίησης προσώπου, βιολογικά προϊόντα, μέχρι συστήματα ασφαλείας.

Αυτός είναι ο μεγαλέμπορος όπλων, προμηθευτής της Χεζμπολάχ, που συνελήφθη στην Αθήνα -Πώς η CIA έφτασε στα ίχνη του [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η CIA γνώριζε

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία όμως γνώριζε ακριβώς ποιες ήταν οι δραστηριότητες του μεγαλέμπορου που προμήθευε βαρύ οπλισμό σε οργανώσεις της Μέσης Ανατολής και έστησε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο ώστε να τον συλλάβει στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος σε σχετικό ρεπορτάζ, στελέχη της NSA παρουσιάστηκαν στον 49χρονο ως «ικανοί πωλητές» σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Εκείνος ενδιαφέρθηκε για τη «δοκιμαστική» αγοραπωλησία επιθετικών τυφεκίων Μ-4 με διόπτρες, για ελεύθερους σκοπευτές, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, προκειμένου να τα εξάγει -όπως έλεγε- στο Ιράκ. Αμερικανός αξιωματούχος μάλιστα τον είχε πείσει ότι είναι λαθρέμπορος .

Η πρώτη επαφή έγινε το καλοκαίρι το 2014 με τον μεγαλέμπορο να ισχυρίζεται ότι έχει χρηματοδότες με έδρα την Βηρυτό, ενώ ακολούθησε μία συνάντηση τον Σεπτέμβριο σε καφετέρια του κέντρου της Αθήνας με σκοπό την αγοραπωλησία των πολεμικών τυφεκίων με τις διόπτρες. Ακολούθησαν δύο συναντήσεις, την άνοιξη του 2015 και στις 5 Δεκεμβρίου που ήρθε στην Αθήνα για να παραλάβει το πολεμικό υλικό.

Αυτός είναι ο μεγαλέμπορος όπλων, προμηθευτής της Χεζμπολάχ, που συνελήφθη στην Αθήνα -Πώς η CIA έφτασε στα ίχνη του [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεγαλέμπορος όπλων CIA Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ