Το «Μαιρηβή» στου Ψυρρή δεν είναι ένα συνηθισμένο κουκλοθέατρο. Εδώ οι κούκλες, είναι Μαρότες! [εικόνες] - iefimerida.gr

Το «Μαιρηβή» στου Ψυρρή δεν είναι ένα συνηθισμένο κουκλοθέατρο. Εδώ οι κούκλες, είναι Μαρότες! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ουσιαστικά το σπίτι της ζωντανής κούκλας.

Δύο σκηνές μεγάλης χωρητικότητας, εργαστήρι κατασκευής κούκλας και σκηνικών και ένα φουαγιέ, όπου λειτουργεί μόνιμη έκθεση με συλλογές από παλιές κούκλες θιάσων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Το Εργαστήρι Μαιρηβή συνεργάζεται με το Τμήμα Κουκλοθέατρου της Θεατρικής Ακαδημίας της Σόφιας και σε επίπεδο ανταλλαγής και διαλόγου με αντίστοιχες σχολές στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο ανεβάζει δικές του παραγωγές ανοιχτές στο ευρύ κοινό και φιλοξενεί παραστάσεις άλλων κουκλοθεατρικών θιάσων, καθιερώνοντας έτσι μια μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου στο κέντρο της Αθήνας.

Το «Μαιρηβή» στου Ψυρρή δεν είναι ένα συνηθισμένο κουκλοθέατρο. Εδώ οι κούκλες, είναι Μαρότες! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μαύρο θέατρο ...της Αθήνας
Αυτή την Κυριακή «Οι τρεις Χιονάνθρωποι» θα μας τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα μας φέρουν τα χιόνια.
Μια παράσταση με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου, βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Milan Pavlik και με μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Παρακολουθούμε τρεις χιονάνθρωπους. Ο καθένας με τον χαρακτήρα του. Ο καθένας με τις μανίες του. Παγωμένοι αλλά όχι ακίνητοι, λευκοί αλλά όχι ασυγκίνητοι. Υπάρχουν κάποιοι, πραγματικά δυνατοί που κάτω από το χιόνι κρύβουν μια ζεστή καρδιά, που ξέρουν να ονειρεύονται, να μοιράζονται, να γελούν και να βοηθούν. Γιατί πραγματικά δυνατός είναι αυτός που ξέρει να μοιράζεται και να βοηθά. Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες διάρκειας 60’. Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Θοδωρής Κορόζης. Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι.

Εδώ οι κούκλες είναι Μαρότες

Δεν πρόκειται για συνηθισμένο κουκλοθέατρο. Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Οι κουκλοπαίκτες χειρίζονται τις κούκλες με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός τους και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

Το «Μαιρηβή» στου Ψυρρή δεν είναι ένα συνηθισμένο κουκλοθέατρο. Εδώ οι κούκλες, είναι Μαρότες! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εργαστήρι Μαιρηβή
Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.
Βασίζεται στην αγάπη και τη γνώση μιας δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο του ελληνικού και ευρωπαϊκού κουκλοθέατρου και των συναφών παραστατικών τεχνών.

"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή τηλ: 2105222181

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εργαστήρι Μαιρηβή κουκλοθέατρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ