Την εφαρμογή του συστήματος εγγύησης καταθέσεων ζητά η Κομισιόν από Ελλάδα και άλλες 9 χώρες - iefimerida.gr

Την εφαρμογή του συστήματος εγγύησης καταθέσεων ζητά η Κομισιόν από Ελλάδα και άλλες 9 χώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πλήρη εφαρμογή των συστημάτων εγγύησης καταθέσεων ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα και άλλες εννέα χώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκτός από την Ελλάδα, Κύπρος, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Σουηδία θα πρέπει να εφαρμόσουν την οδηγία που βελτιώνει την προστασία των καταθέσεων. Οι καταθέτες θα επωφελούνται από ταχύτερες εκταμιεύσεις και ισχυρότερο δίχτυ προστασίας, καθώς οι πιο ενοποιημένες απαιτήσεις χρηματοδότησης θα διασφαλίσουν ότι τα συστήματα εγγύησης των καταθέσεων θα είναι προχρηματοδοτημένα και σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στις υποχρεώσεις τους έναντι των καταθετών. Για τα κράτη μέλη εντός της Τραπεζικής Ένωσης, η εφαρμογή της ΟΣΕΚ αποτελεί προϋπόθεση για τη μελλοντική χρήση του ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης των καταθέσεων που έχει προταθεί από την Επιτροπή. Η προθεσμία για τη μεταφορά των εν λόγω κανόνων στο εθνικό δίκαιο ήταν η 3η Ιουλίου 2015. Το αίτημα της Επιτροπής λαμβάνει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης. Εάν τα κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ