ΕΛΣΤΑΤ: «Βούλιαξε» ο τζίρος στο χοντρικό εμπόριο το γ' τρίμηνο του έτους - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: «Βούλιαξε» ο τζίρος στο χοντρικό εμπόριο το γ' τρίμηνο του έτους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική μείωση εμφάνισε ο κύκλος εργασιών στο χονδρικό εμπόριο κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του γ΄ τριμήνου 2015 παρουσίασε μείωση 11,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριμήνου 2014, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου τριμήνου (β΄ τρίμηνο 2015) υποχώρησε κατά 12%. Ο δείκτης, διορθωμένος ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) σημείωσε πτώση 10,7% έναντι του αντίστοιχου δείκτη του γ΄ τριμήνου 2014, ενώ σε σύγκριση με τον δείκτη του β΄ τριμήνου του 2015 διαμορφώθηκε κατά 6,4% χαμηλότερα. Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του β΄ τριμήνου 2015, ο οποίος ανακοινώθηκε ως προσωρινός στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου, λόγω νέων στοιχείων έχει αναθεωρηθεί από 68,1 σε 68,3 και η ετήσια μεταβολή του από -3,5% σε -3,3%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ