Κάναμε γκάλοπ σε μικρούς και μεγάλους και ξεχωρίσαμε τις 3 παραστάσεις της σεζόν [εικόνες] - iefimerida.gr

Κάναμε γκάλοπ σε μικρούς και μεγάλους και ξεχωρίσαμε τις 3 παραστάσεις της σεζόν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωτήσαμε μεγάλους και παιδιά σε ποιο θέατρο θέλουν να πάνε και ποιο τους άρεσε απ'όσα είδαν ως τώρα. Οι απαντήσεις συνέκλιναν, χωρίς σειρά προτεραιότητας.

Κάναμε γκάλοπ σε μικρούς και μεγάλους και ξεχωρίσαμε τις 3 παραστάσεις της σεζόν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. «Τα ψηλά βουνά» στο Ακροπόλ
Ποιος δεν έχει διαβάσει «Τα Ψηλά Βουνά», με τη βαθιά ελληνικότητα της γραφής του Ζαχαρία Παπαντωνίου που απευθύνεται στα παιδιά όλων των εποχών! Αυτό το κείμενο γίνεται θεατρικό έργο και εξυμνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη μύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το ομαδικό πνεύμα.
«Σκοπός μας είναι να νιώσουν οι μικροί μας θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα βουνά. Στο μικρό χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα ξέφωτο στη μέση του δάσους... Να μάθουν την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της, για το κοινό καλό», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Μαυρογεωργίου. Διατηρώντας αυτούσια τη γλώσσα του βιβλίου οι ηθοποιοί γίνονται μαθητές δημοτικού και αντιμετωπίζουν με αγνότητα και ενθουσιασμό αυτή την περιπετειώδη εξόρμηση, με τη χρήση του 3d animation, με παραδοσιακά μουσικά όργανα, με ήχους και μυρωδιές του δάσους.
Ξαναγίνονται παιδιά οι: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αρης Τρουπάκης, Θανάσης Δοβρης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιώργος Σύρμας, Παντελής Φλατσούλης, Γιώργος Φλωράτος.

Η παράσταση
«Τα ψηλά βουνά»
Θέατρο Ακροπόλ - Παιδική σκηνή: Σάββατο στις (15:00), Κυριακή (11:30) και (15:00)
Ιπποκράτους 9, Αθήνα 106 79
Γενική είσοδος 12 ευρώ

Κάναμε γκάλοπ σε μικρούς και μεγάλους και ξεχωρίσαμε τις 3 παραστάσεις της σεζόν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


2. «Ο Μάγος του Οζ» στον Ελληνικό Κόσμο
Προσεγμένο και φροντισμένο θέαμα, «Ο μάγος του Οζ» του Φρανκ Μπάουμ παρουσιάζεται στον Ελληνικό Κόσμο σε διασκευή-σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου με πρωτότυπη μουσική από τον Μίμη Πλέσσα. Ενα ταξίδι για παιδιά και μεγάλους όπου ο κάθε ενας θα ανακαλύψει τον εαυτό του, τη δύναμη της φιλίας και της αυτοεκτίμησης. Μία ομάδα ετερόκλητων Ηρώων, με επικεφαλής τη μικρή Ντόροθυ ταξιδεύουν για να φτάσουν στη χώρα του ΟΖ και την Σμαραγδένια πολιτεία. Όλα γίνονται προκειμένου να βρει ο καθένας ό,τι του λείπει. Το δειλό λιοντάρι χρειάζεται θάρρος. Το σκιάχτρο έχει ανάγκη απο μυαλό. Ο τενεκεδένιος ξυλοκόπος θέλει επειγόντως μια καρδιά και η μικρή Ντόροθυ θέλει να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Όλα αυτά θα τους τα χαρίσει ο μεγάλος μάγος. Οι ταξιδευτές μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους θα έρθουν αντιμέτωποι με την Κακιά Μάγισσα της Δύσης που θα βάλει στο δρόμο τους πολλά εμπόδια. Θα γνωρίσουν όμως και την Καλή Μάγισσα Γκλίντα που θα γίνει σύμμαχός τους. Σύμφωνα με τη σκηνοθέτη του έργου το μήνυμα της παράσταση είναι διαχρονικό, «Ο άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ζωή του όταν θελήσει να το κάνει».
Παίζουν οι: Νάντια Μπουλέ, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αντώνης Καρυστινός, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Πελαγία Αγγελίδου και Αλεξάνδρα Ούστα.

Η παράσταση
«Ο Μάγος του Οζ»
«ΘΕΑΤΡΟΝ»: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, τηλ. 212 254 0300
Σάββατο και Κυριακή στις (11:30)
Γενική είσοδος: 13 ευρώ (πλατεία) / 11 ευρώ (εξώστης)

Κάναμε γκάλοπ σε μικρούς και μεγάλους και ξεχωρίσαμε τις 3 παραστάσεις της σεζόν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

3. «Ο κουρέας της Σεβίλης» Στο θέατρο Κιβωτός
Ξεκίνησε ως θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι το διάλεξε για να το κάνει όπερα. «Ο κουρέας της Σεβίλης» είναι ένα έργο για μεγάλους που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής, για το τέλειο μουσικό Παραμύθι, δια χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη.
Μαγεία, ρεαλισμός, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. «Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου» λέει η Καρμεν Ρουγγέρη. Το έργο κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα. Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι απ’ τη Σεβίλλη είχε πάει να επισκεφθεί μια θεία της. Δεν είχε προλάβει να μπει στο σπίτι όταν ξαφνικά αντίκρισε τον κόμη Αλμαβίβα και η αγάπη της ιστορίας μας έχει κιόλας γεννηθεί. Λίγες μέρες αργότερα ο Αλμαβίβα στέλνει προξενήτρα στο Γέρο-Μπάρτολο, τον κηδεμόνα της Ροζίνας, για να ζητήσει το χέρι της. Εκείνος όμως αρνείται και τοτε ο Κόμης αποφασίζει να τη βρει μόνος του και με τη βοήθεια του Φίγκαρο, του ξακουστού κουρέα της Σεβίλλης.
Παίζουν και τραγουδούν: Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δαβάκη Βερόνικα, Νικολάου Γιάννης, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Χονδρογιάννης Άγγελος

Η παράσταση
«Ο κουρέας της Σεβίλης»
Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ: Πειραιώς 115, Γκάζι, τηλ. 210 3417000
Κάθε Κυριακή (11:15) και (15:00)
Γενική είσοδος 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ