Ελεγχος βάρους στην εγκυμοσύνη -4 συμβουλές - iefimerida.gr

Ελεγχος βάρους στην εγκυμοσύνη -4 συμβουλές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περίοδος εγκυμοσύνης είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες μιας γυναίκας, παρά τις όποιες δυσκολίες προκύψουν. Κατά τη διάρκεια αυτής, είναι δύσκολο να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό βάρος, με αποτέλεσμα όταν γεννήσετε να προσπαθείτε να χάσετε τα κιλά που έχετε πάρει.

Μια υγιής εγκυμοσύνη ξεκινά από τη διατήρηση ενός κανονικού βάρους, με το ιδανικό κατά μέσο όρο να κυμαίνεται μεταξύ 13-14 κιλών. Φυσικά, δεν χρειάζεται πανικός σε περίπτωση που ξεφύγετε από αυτό, ο ιατρός σας είναι δίπλα σας σε κάθε περίπτωση και μπορεί να σας συμβουλεύσει.

Το Healthydietbase μοιράζεται τα μυστικά του για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας:

«Σπάστε» τα κύρια γεύματα σας σε 5 ή 6 πιο μικρά

Αντί να έχετε 3 κύρια γεύματα, προτιμήστε 5 ή 6 μικρότερα. Με αυτό τον τρόπο σταθεροποιείτε την όρεξη σας και αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι, λόγω της συχνότητας των γευμάτων.

Εξυπνα σνακ

Δεν χρειάζεται να αποφύγετε το τσιμπολόγημα για να έχετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Τα σκακ είναι σημαντικά για να διατηρήσετε σε φυσιολογικά επίπεδα στο σάκχαρό σας. Το «κλειδί» είναι να κάνετε έξυπνες επιλογές. Επιλέξτε φρούτα, ξηρούς καρπούς ή γιαούρτι αν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η ενυδάτωση είναι σημαντική τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Πίνετε αρκετό νερό για αποφύγετε την αφυδάτωση. Το νερό βοηθά στη μείωση της δυσκοιλιότητας και στα πεπτικά προβλήματα. Προσπαθήστε να πίνετε 8 ποτήρια και ακόμη 2 αν κάνετε δραστηριότητες στον ήλιο.

Κινηθείτε

Το ότι είστε έγκυος δεν σημαίνει πως πρέπει να μένετε ακίνητη εκτός κι αν σας το έχει πει ο ιατρός σας. Υπάρχουν ειδικά προγράμματα για εγκύους, που μπορούν να σας βοηθήσουν με τους πόνους. Η ήπια γιόγκα και πιλάτες μπορούν να σας βοηθήσουν. Μπορείτε, ακόμη, να κάνετε έναν περίπατο. Πριν κάνετε οτιδήποτε συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εγκυμοσύνη έλεγχος βάρους συμβουλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ