Πάνω από 100.000 Βρετανοί λένε «Οχι» στον Ντόναλντ Τραμπ - iefimerida.gr

Πάνω από 100.000 Βρετανοί λένε «Οχι» στον Ντόναλντ Τραμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή των Βρετανών προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ με τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους μουσουλμάνους και την αναφορά του στη βρετανική πρωτεύουσα, η οποία «έχει μέρη που φοβάται η αστυνομία να πάει».

Οι αντιδράσεις, μεταξύ αυτών και του ίδιου του Πρωθυπουργού Καμερον που χαρακτήρισε ως «λάθος» και «διχαστικές» τις αναφορές του υποψηφίου για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών, ξέσπασαν μετά και την δημόσια πρόταση του Τραμπ να απαγορεύσουν οι ΗΠΑ την είσοδο σε μουσουλμάνους.

Ο Τραμπ στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την αμφιλεγόμενη πρόταση του έφερε ως παράδειγμα προς αποφυγή το Λονδίνο, γνωστό για τον πολυπολυτισμικό του χαρακτήρα, λέγοντας ότι έχει γεμίσει από επικίνδυνα γκέτο.
Στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου αναρτήθηκε αίτημα σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βουλής των Κοινοτήτων για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της απαγόρευσης εισόδου του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μέχρι στιγμής πάνω από 100 χιλιάδες πολίτες έχουν ταχθεί υπέρ αυτής της πρότασης και τώρα η βουλή είναι υποχρεωμένη να εξετάσει το αίτημα.
Πάντως, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε νωρίτερα ότι «ο κ. Τραμπ δεν θα αποκλειστεί από την Μεγάλη Βρετανία» και ότι «η καλύτερη απάντηση στα σχόλια του είναι «η τολμηρή ανταλλαγή απόψεων και ο αποτελεσματικός δημοκρατικός διάλογος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ