Μεντβέντεφ: Casus belli η κατάρριψη του Su-24 από τους Τούρκους - iefimerida.gr

Μεντβέντεφ: Casus belli η κατάρριψη του Su-24 από τους Τούρκους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους, πώς θα αντιδρούσε συνήθως μια χώρα κατά τον 20ό αιώνα; Με πόλεμο. Γιατί αυτό (σ.σ.: η κατάρριψη του Su-24) ήταν ευθεία επίθεση εναντίον μιας άλλης χώρας», είπε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι «φυσικά, ο πόλεμος είναι η χειρότερη επιλογή. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία παραβίασε όλους τους διεθνείς κανόνες. Ηταν μια πράξη επίθεσης εναντίον μας και μας έδωσε ισχυρές βάσεις για να κάνουμε πόλεμο. Παρ' όλα αυτά, αποφασίσαμε κατά της λογικής τού "οφθαλμόν αντί οφθαλμού"».

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ τόνισε πως η Ρωσία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τις αμυντικές δαπάνες, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. «Η Ρωσία δεν μπορεί να θυσιάσει τις αμυντικές της δαπάνες. Αν δεν έχουμε δυνατές ένοπλες δυνάμεις, δεν θα έχουμε χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ