Το ντου της αστυνομίας στο σπίτι του ανθρώπου πίσω από το BitCoin - iefimerida.gr

Το ντου της αστυνομίας στο σπίτι του ανθρώπου πίσω από το BitCoin

(Αυστραλοί αστυνομικοί ψάχνουν το σπίτι του Ράιτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία του Σίδνεϊ πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Κρέιγκ Στήβεν Ραιτ, φερόμενου ως δημιουργού του ηλεκτρονικού νομίσματος BitCoin, γνωστό στην Ελλάδα από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Αν και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η ερευνά έγινε για θέματα φορολογικά, η σύνδεση με το Bitcoin δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ο Ραιτ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι αυτός είναι ο άνθρωπος πίσω από την χρηματοπιστωτική εφεύρεση.

Τον Ραιτ έχουν δείξει ως «εγκέφαλο» του bitcoin τα γνωστά περιοδικά, Gismodo και Wired, υποστηρίζοντας ότι αυτός κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο «Satoshi Nakamoto» του δημιουργού του «κρυπτονομίσματος». Η αποκάλυψη ήρθε ώρες μόλις πριν την έρευνα απο την αστυνομία. Ο Ράιτ είναι σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοχος ενός εκατομμυρίου Bitcoin που στην παρούσα τιμή συναλλαγής, η άξια τους εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Το ντου της αστυνομίας στο σπίτι του ανθρώπου πίσω από το BitCoin  | iefimerida.gr 0

(ο καθηγητής Κρειγκ Στηβεν Ραιτ, φωτο: soldierx.com)

Όπως μεταδίδει το BBC ο Ραιτ φέρεται να είπε, «προσπαθώ τόσα χρόνια να κρύψω το γεγονός ότι εγώ «τρέχω» το bitcoin από το 2009. Τώρα νομίζω ότι ο μισός πλανήτης θα το χει μάθει».

Ο ιδιόκτητης του σπιτιού είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Ράιτ μένει με την οικογένεια του σε αυτή την διεύθυνση τον τελευταίο χρόνο και προγραμμάτιζε να μετακομίσει στην Βρετανία στο τέλος του Δεκεμβρίου. Επίσης έδωσε πληροφορίες για τα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχε στην οικία του και την εγκατάσταση τριφασικού ρεύματος όταν μετακόμισε για να μπορεί να τροφοδοτεί τα μηχανήματα.

Το ντου της αστυνομίας στο σπίτι του ανθρώπου πίσω από το BitCoin  | iefimerida.gr 1

(φωτο: reuters)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Bitcoin Αυστραλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ