Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες] - iefimerida.gr

Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την επιχείρηση της αστυνομίας να έχει ξεκινήσει εδώ και ώρες στην Ειδομένη ώστε να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή, οι φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γίνεται γύρω από την εξέλιξή της.

Όπως έγινε γνωστό, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στα σημεία που ήταν συγκεντρωμένοι οι μετανάστες εκδιώχθηκαν από τα ΜΑΤ. «Όχι κάμερες, διαγράψτε τώρα» φέρονται να είπαν οι δυνάμεις ασφαλείας στους φωτορεπόρτερ, σύμφωνα με όσα γράφει ο Oscar Webb.

Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φωτογράφος - δημοσιογράφος που εξειδικεύεται στα ζητήματα προσφύγων και μεταναστών προσπαθεί να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία κατάφερε να «καθαρίσει» την περιοχή σε λιγότερο από 20 λεπτά, συγκεντρώνοντας τους μετανάστες σε μία μικρή περιοχή γύρω από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Όπως μεταφέρει μάλιστα, συνοδεύοντας σχεδόν κάθε νέο με φωτογραφικό υλικό, υπήρξαν και μετανάστες που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους. «Ο Ιρανός Βαχίντ ξυλοκοπήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αφού αρνήθηκε να αφήσει την σκηνή, αναφέρει φίλος του», γράφει ο Webb σχολιάζοντας σχετική φωτογραφία.

Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγο ο φωτορεπόρτερ, που εργάζεται για το Vice, την Telegraph και το Middle East Eye, ανέφερε ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσπαθούσαν να βρουν τροπο να εισέλθουν στην περιοχή που είχε απαγορευτεί η είσοδος για να εντοπίσουν τα ασυνόδευτα παιδιά.

Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ειδομένη: Εδειραν τους μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο -Τι μεταδίδει δημοσιογράφος της Telegraph [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Περισσότερες από 10 προσαγωγές

Περισσότερες από δέκα προσαγωγές μεταναστών έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

Οι προσαχθέντες -διαφόρων εθνικοτήτων- βρίσκονται αυτή την ώρα στο Α.Τ. Ειδομένης, ενώ νωρίτερα είχαν προσαχθεί τέσσερις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από μισή ώρα.

Στο μεταξύ, έχει διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου ένας Ιρανός, ο οποίος φέρεται να έχει υποστεί τραύμα από μαχαίρι.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο τραυματίας φέρει τραύματα από μαχαίρι στο άνω και κάτω άκρο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι σοβαρή.

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει ανοίξει και, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ετοιμάζεται αυτή την ώρα να περάσει εμπορική αμαξοστοιχία από ΠΓΔΜ προς Ελλάδα.

Με τρένα στη Θεσσαλονίκη οι μετανάστες

Τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη επιβεβαιώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με την οποία επιβατική αμαξοστοιχία θα παραλάβει οικονομικούς μετανάστες από τον καταυλισμό για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής ξεκίνησε νωρίς το πρωί και, είχαν γίνει δέκα προσαγωγές μεταναστών, οι οποίοι κρατούνταν στο Α.Τ. Ειδομένης.

Οι δέκα μετανάστες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την αστυνομία αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ειδομένη oscar webb
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ