Απόψε γράφει ιστορία – Ο Ολυμπιακός μια ανάσα από την πρόκριση στο Champions League - iefimerida.gr

Απόψε γράφει ιστορία – Ο Ολυμπιακός μια ανάσα από την πρόκριση στο Champions League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 21:45 στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης» (ΕΡΤ 1, ΟΤΕ Sport 2, iefimerida.gr) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ ψάχνοντας όχι ένα αλλά πολλά αποτελέσματα που του δίνουν την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League.

Τα εισιτήρια έχουν εξαφανιστεί εδώ και περίπου 8 ημέρες. Ο Μάρκο Σίλβα και οι ποδοσφαιριστές του είναι όμως έτοιμοι από την αρχή της σεζόν. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, κατόρθωσαν μαζέψουν 9 βαθμούς και παίζουν την πρόκριση στο τελευταίο 90λεπτο απέναντι στην Άρσεναλ.

Οι ερυθρόλευκοι προκρίνονται με νίκη, με ισοπαλία, με ήττες 0-1 και 1-2. Οι πιθανότητές τους για να πάρουν το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση ξεπερνούν το 60% και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει φυσικά το σπουδαίο διπλό μέσα στο Λονδίνο με σκορ 3-2. Σε περίπτωση όμως που ο Ολυμπιακός ηττηθεί με σκορ 3-2, τότε η πρόκριση θα καταλήξει στην Άρσεναλ αφού οι «κανονιέρηδες» υπερτερούν λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Η Αρσεναλ παίρνει φυσικά την πρόκριση σε οποιαδήποτε νίκη της με δύο γκολ διαφορά.

Τα αγωνιστικά νέα

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Σίλβα αναμένεται να παρατάξει με 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό απέναντι στους Άγγλους. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, με τον Σεμπά και τον Πάρντο στα πλάγια.

Ο Φορτούνης θα αναλάβει οργανωτικό ρόλο και ο Ιντέγε θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Σαλίνο και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Μανιάτης, Μπουχαλάκης, Χουτεσιώτης και Πουλίδο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Αρσέν Βενγκέρ αναμένεται να παρατάξει και εκείνος με το ίδιο σύστημα την ομάδα του. Η πιθανή ενδεκάδα των φιλοξενούμων θα αποτελείται από τους Τσεχ (τερματοφύλακας), Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί και Μονρεάλ (άμυνα), Φλαμινί, Ράμσεϊ (αμυντικοί μέσοι), Τσάμπερλεϊν, Κάμπελ, Εζίλ (μεσοεπιθετικοί) και Ζιρού (επίθεση).

Διαιτητής της αναμέτρης θα είναι ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Άρσεναλ Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ