Ρωσικά ελικόπτερα κοντά στα σύνορα της Τουρκίας -Μήνυμα προς την Αγκυρα - iefimerida.gr

Ρωσικά ελικόπτερα κοντά στα σύνορα της Τουρκίας -Μήνυμα προς την Αγκυρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά ελικόπτερα έστειλε η Ρωσία στη στρατιωτική της βάση στην Αρμενία, προκειμένου να την ενισχύσει.

Τα ελικόπτερα, μαχητικά και μεταγωγικά, εστάλησαν στη βάση Ερεμπούνι στην Αρμενία, κοντά στην πρωτεύουσα, το Γερεβάν. Οι Ρώσοι έχουν μία ακόμη βάση, στο Γκιουμρί, που είναι κοντά στα σύνορα Αρμενίας- Τουρκίας.

Εως τώρα, επτά μαχητικά και μεταγωγικά ελικόπτερα MI-24 και MI-8 έχουν σταθμεύσει στο Ερεμπούνι, ενώ ένα ακόμη αναμένεται να φτάσει εκεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ηδη, από το 1998, οι Ρώσοι σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη MIG-29 στη συγκεκριμένη βάση.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έστειλε τα ελικόπτερα στην Αρμενία προκειμένου να αποφευχθεί μία σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν. Ομως, το γεγονός ότι τα ελικόπτερα βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα εκλαμβάνεται επίσης και ως μία προειδοποίηση προς την Αγκυρα.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας παραμένουν τεταμένες, μετά από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, αλλά ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα πως η χώρα του είναι ανοιχτή σε συζητήσεις με τη Μόσχα. Παρόλα αυτά όμως, δήλωσε ότι η Αγκυρα σκέφτεται να λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας, ως αντίποινα. «Αν το θεωρήσουμε απαραίτητο», θα το κάνουμε, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε μέλη του κόμματός του. «Ελπίζουμε όμως ότι η κρίση με τη Ρωσία θα ξεπεραστεί και ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να καταφύγουμε σε αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρωσικά ελικόπτερα Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ