Ο οικονομικός αντίκτυπος των επιθέσεων στο Παρίσι -25% κάτω η αναμενόμενη ανάπτυξη στη Γαλλία - iefimerida.gr

Ο οικονομικός αντίκτυπος των επιθέσεων στο Παρίσι -25% κάτω η αναμενόμενη ανάπτυξη στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μακελειό στο Παρίσι έχει και οικονομικό αντίκτυπο στη Γαλλία και πιθανώς θα εξαλείψει το 25% της ανάπτυξης που αναμενόταν για τους τελευταίους 3 μήνες του 2015.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι τώρα περιμένει η ανάπτυξη για το τέταρτο τρίμηνο θα φτάσει το 0,3%, έναντι του 0,4% του αναμενόταν αρχικά. Η μείωση της τάξεως του 0,1% στην ανάπτυξη αντιστοιχεί σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Ο αντίκτυπος ήταν μεγαλύτερος για τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, που αποδυναμώθηκαν μετά από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Από την άλλη, οι επιχειρηματικές υπηρεσίες παρέμειναν σε ρυθμό ανάπτυξης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η τράπεζα επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για την γαλλική οικονομία, που αναφέρει συνολική ανάπτυξη 1,2% για το 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ