Ο δράστης της επίθεσης στο Μετρό του Λονδίνου είχε ψυχολογικά προβλήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο δράστης της επίθεσης στο Μετρό του Λονδίνου είχε ψυχολογικά προβλήματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικογένεια του δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι το βράδυ στου Σαββάτου σε σταθμό του Μετρό του Λονδίνου, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της πριν 3 εβδομάδες στην αστυνομία κάνοντας λόγο για ψυχικά προβλήματα.

Αυτό αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Telegraph η οποία ήρθε σε επικοινωνία με τις αρχές στις οποίες είχε γνωστοποιηθεί η κατάσταση του 29χρονου Μουχαϊντίν Μάιρ.

Την επικοινωνία της οικογένειας του δράστη με την Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαιώνει και η Σκότλαντ Γιαρντ. Μέλος της οικογένειας του δράστη φέρεται να ζήτησε από την αστυνομία να τεθεί υπό ψυχολογική παρακολούθηση.

Ο δράστης της επίθεσης στο Μετρό του Λονδίνου είχε ψυχολογικά προβλήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Μέλος της οικογένειας επικοινώνησε με την αστυνομία περίπου 3 εβδομάδες πριν το περιστατικό του Σαββάτου. Δεν έγινε καμία αναφορά ριζοστικοποίησης, η συζήτηση έγινε εξ' ολοκλήρου για ζητήματα υγείας και ως εκ τούτου η οικογένεια απευθύνθηκε σωστά στις υπηρεσίες υγείας για βοήθεια», υποστηρίζει σε αναφορά η αστυνομία.

«Έλεγε περίεργα πράγματα, μίλαγε ασυνάρτητα και έλεγε ότι έβλεπε δαίμονες», λέει ο αδερφός του δράστη Μοχάμεντ ο οποίος μιλώντας στο Channel 4 εξήγησε πως ο Μουχαϊντίν Μάιρ έφτασε στα 12 του χρόνια στη Βρετανία από την Σομαλία.

«Ήταν καλό παιδί και αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Από όσα γνωρίζω του άρεσε η εκπαίδευση, και ήθελε να γίνει ηλεκτρονικός υπολογιστών. Δεν δούλεψε στην περίπτωσή του. Έμπλεξε με τα λάθος άτομα», είπε ο Μοχάμεντ.

Ο δράστης της επίθεσης στο Μετρό του Λονδίνου είχε ψυχολογικά προβλήματα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όπως τόνισε, ο αδερφός του ανέπτυξε διανοητικά προβλήματα και κάπνιζε κάνναβη, ενώ το 2007 διαγνώστηκε με παράνοια και είχε νοσηλευτεί για τρεις μήνες σε νοσοκομείο.

«Έγινε λίγο τρελός, έλεγε περίεργα πράγματα. Εξήγησα στην οικογένειά μας την κατάσταση και προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε, προσπαθήσαμε να καλέσουμε τις τοπικές αρχές. Δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν, είπαν ότι δεν θα έβλαπτε κόσμο και ούτε τον εαυτό του. Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει διανοητικά προβλήματα», αναφέρει ο αδερφός του που τονίζει ότι ζήτησε να εγκλειστεί σε ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν αποφασίσει να στείλουν τον 29χρονο πίσω στη Σομαλία, και για αυτό τον λόγο του είχε κλείσει εισιτήρια για αυτή την Κυριακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ