Απειλή για βόμβα σε πτήση της Air France - Προσγειώθηκε εκτάκτως στο Μόντρεαλ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Air France - Προσγειώθηκε εκτάκτως στο Μόντρεαλ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγωνία χτύπησε κόκκινο στην πτήση AF83 της Air France όταν υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας με αποτέλεσμα να εκτελεστεί αναγκαστική προσγείωση στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Το αεροσκάφος αναχώρησε από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό το Παρίσι όμως λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, ο πύργος ελέγχου ενημέρωσε τους κυβερνήτες για αλλαγή πορείας και αναγκαστική προσγείωση στο Μόντρεαλ εξαιτίας ενός τηλεφωνήματος για βόμβα.

Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Φρανσουά-Νικολά Ασελίν, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Journal» του Μόντρεαλ, ανέφερε ότι στο αεροπλάνο βρίσκονταν 231 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος.

Στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ ένας από τους επιβάτες ανέβασε στο twitter και μια φωτογραφία από το εσωτερικό του αεροσκάφους όπου οι επιβάτες περίμεναν για την ασφαλή αποβίβασή τους.

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Air France - Προσγειώθηκε εκτάκτως στο Μόντρεαλ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

"Η Air France επιβεβαίωσε ότι έπειτα από ανώνυμη απειλή, το πλήρωμα της πτήσης AF083 που εκτελούσε στις 7 Δεκεμβρίου την πτήση Σαν Φρανσίσκο-Παρίσι (...) αποφάσισε για προληπτικούς λόγους και σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν να αλλάξει πορεία προς το αεροδρόμιο του Μόντρεαλ, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο στις 23:48 (τοπική ώρα, 06:48 ώρα Ελλάδος σήμερα)", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι τοπικές αρχές θα προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους στο αεροπλάνο, στους επιβάτες και στις αποσκευές τους. Μια έρευνα θα γίνει επίσης από τις αρχές για να εντοπιστεί η προέλευση της απειλής", διευκρινίζει επίσης η Air France, η οποία "εκφράζει τη λύπη της για την ενόχληση και την καθυστέρηση που προκάλεσε στους πελάτες της".

"Το αεροπλάνο δεν έχει ακόμη αναχωρήσει (από το Μόντρεαλ) ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι", είχε διευκρινίσει επίσης λίγο νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Air France.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Air France Σαν Φρανσίσκο Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ